• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

19.10.2019

09:07

PREDSTAVLJENA DETALJNA ANALIZA O KREMACIJAMA U SRBIJI! Do sada u našoj zemlji kremirano 80.000 osoba!

Društvo

PREDSTAVLJENA DETALJNA ANALIZA O KREMACIJAMA U SRBIJI! Do sada u našoj zemlji kremirano 80.000 osoba!

Podeli vest

Posetom Skupštini Srbije, Novom groblju u Beogradu i krematorijumu "Lešće", završen je dvodnevni Međunarodni kongres krematista u organizaciji nacionalnog Udruženja "Oganj" uz podršku Ministarstva ekologije Grada Beograda, čija je glavna tema bila "Evolucija kremiranja, ekologija, etika i solidarnost"

Kremacija kao drugin način sahrane je opšteprihvaćena i u porastu u svim evropskim zemljama iz ekoloških, ekonomskih, zdravstveno-higijenskih i urbanističkih razloga bez obzira na sve tabue koji prate ovu oblast, složili su se predstavnici Unije krematista Evrope, Belgije, Francuske, Italije i Bugarske koji su čestvovali na prvom Međunarodnom kongresu koji održan u Srbiji. 

Detaljne analize o kremaciji u našoj zemlji podneli su Udruženje "Oganj", koje se već 115 godina bavi promocijom kremacije u Srbiji, JKP "Pogrebne usluge" Beograd i novosadsko JKP "Lisje".

Prvu inicijativu da se u našoj zemlji podigne krematorijum pokrenulo je društvo "Oganj" 1904. godine, a od otvaranja prvog krematorijuma do danas kremarano je 80.000 osoba. Koliko se situacija promenila govori i podatak da je u toku prve godine rada krematorijuma u Beogradu kremirano samo šestoro, a pre dve godine 2.826 osoba.

Iskustva evropskih država sa srpskim kolegama podelili su Žan Pol Peti iz Belgije, Federika Plesant iz Francuske, Roberto Ferari iz Italije i Moris Tore, predsednik Unije krematista Evrope.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikša

pre 4 godine

Pa posle kažu, Srbija nije Evropa... a svi putevi vode u Beograd.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija