• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.10.2019

14:34

ZAGORKA DOLOVAC U POSETI KINI: Unapređenje saradnje u borbi protiv kriminala

Društvo

ZAGORKA DOLOVAC U POSETI KINI: Unapređenje saradnje u borbi protiv kriminala

Podeli vest

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac sa delegacijom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije, boravi u zvaničnoj poseti Vrhovnom narodnom tužilaštvu Narodne Republike Kine po pozivu Vrhovnog narodnog tužioca ove prijateljske zemlje, Zang Juna

Ova poseta predstavlja rezultat odličnih odnosa koje je Republičko javno tužilaštvo izgradilo sa svoji kolegama iz ove zemlje na osnovu prepoznavanja zajedničkih problema i prioriteta u borbi protiv kriminala.

Tokom posete u Pekingu je 22. oktobra potpisan sporazum o saradnji između Republičkog
javnog tužilaštva Republike Srbije i Vrhovnog narodnog tužilaštva Narodne Republike Kine, kojim će se ubrzati saradnja između naših javnih tužilaštava i omogućiti direktna komunikacija između kontakt tačaka koje su određene da zajednički postupaju u predmetima međusobne krivično-pravne tužilačke saradnje.

U izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atmosferi Vrhovni narodni tužilac Zang Jun je istakao dosadašnje profesionalne rezultate koju su naša tužilaštva ostvarila na polju međunarodne saradnje i pozvao Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac da u tom duhu nastavimo i unapredimo borbu protiv svih oblika kriminala koji pogađaju naša društva, a posebno onih koji pripadaju savremenim oblicima kao što su novi vidovi ekonomskog i visokotehnoškog kriminala.

Republički javni tužilac je naglasila da su naša tužilaštva spremna da sa svojim kineskim kolegama podele i unaprede iskustva i veštine koje poseduju, posebno imajući u vidu da upravo u ovim oblastima specijalizovana tužilaštva i odeljenja za visokotehnološki kriminal i borbu protiv korupcije Republike Srbije postižu značajne rezultate koji su međunarodno prepoznati i priznati.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je svog kolegu, Vrhovnog narodno tužioca Zang Juna, pozvala u uzvratnu posetu koji poziv je Vrhovni tužilac sa zadovoljstvom prihvatio i koja poseta će se dogoditi u narednom periodu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija