• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/Informer.rs

31.10.2019

10:55

VREME SKROZ POLUDELO! DANAS STIŽE PRVI SNEG, a od petka nas ČEKA NOVI ŠOK

Društvo

VREME SKROZ POLUDELO! DANAS STIŽE PRVI SNEG, a od petka nas ČEKA NOVI ŠOK

Podeli vest

Temperature u prehodnim danima bile su iznad proseka za ovo doba godine, Miholjsko leto zakucalo je na vrata Srbije krajem oktobra meseca, a onda odjedanput usledio je hladan tuš, i temeprature niže za čak 10 stepeni u odnosu na prethodne dane

Tokom narednih dana do vikenda, očekuje se oblačno, mestimično sa slabom kišom, dok na visokim planinama može doći i do pojave kratkotrajnog snega, međutim već za vikend možemo se radovati ponovnom suncu i lepom vremenu.

- Danas se očekuje veoma hladno vreme za ovo doba godine, povremeno sa slabom kišom. Na planinama iznad 1.800 metara nadmorske visine doći će do pojave slabijeg snega - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Foto: printscreen rhmz

Na krajnjem severu Vojvodine biće uglavnom suvo vreme bez padavina. Maksimalne temperature kretaće se od 8 do 12 stepeni. U glavnom gradu, ipak će doći do pojave kiše i maksimalne temeprature kretaće se od 8 do 9 stepeni, dok se krajem dana očekuje prestanak padavina.

Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni, uveče u skretanju na istočni i jugoistočni.

- U petak nas očekuje slična temepratura kao i prethodnog dana, sa temperaturama od 8 do 12 pri čemu će biti promenljivo oblačno, hladno, ali uglavnom suvo. Tek ponegde na jugu očekuju se moguće slabije padavine - dodao je Đurić.

Takođe tokom petka doći će do postepenog razvredravanja, uz jačanje južnog i jugoističnog vetra.

Od subote očekuje se značajniji porast temperature. Biće uglavnom suvo sa sunčanim periodima i maksimalnim temperaturama od 14 do čak 22 stepena, pri čemu će nedelja biti nešto toplija.

Foto: printscreen rhmz

- U košavskom području tokom vikenda duvaće pojačan jugoistični vetar, povremeno jak na jugu i sa olujnim udarima - dodaje Đurić.

Naredna nedelja obilovaće sunčanim danima, i temperaturama iznad 20 stepeni.

 

 

Za početak novembra očekuje se toplo vreme, dok će u utorak biti čak 25 stepeni, što je najviša temepratura u narednoj sedmici. Nakon toga biće prosečno toplo, iznad proseka za ovo doba godine, ali uz česta naoblačenja sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

- Južni vetrovi se očekuju tokom sledeće nedelje što je uticaj ciklona koji će zapravo doneti tople vazdušne mase. Prosečne temperature za ovo doba godine su uglavnom oko 13, 14, 15 stepeni dok će u Srbiji biti čak 20 - zaključio je Đurić.

Foto: printscreen/weather2umbrella.com

Moguće je da će u ponedeljak, sa masimalnom temperaturom od 23 stepena, u centralnom delu Srbije doći do pojave slabije kiše, dok je zasigurno da je u utorak i sredu neće biti znatnijih pljuskova do povremenih naoblačenja.

Minimalne jutarnje temeprature početkom naredne nedelje kretaće se uglavnom od 10 do 13 stepeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija