• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

31.10.2019

14:40

PODVIG SRPSKIH I RUSKIH VOJNIKA! U okviru zajedničke vojne vežbe UNIŠTILI VIŠE OD DESET VAZDUŠNIH META! (FOTO)

Društvo

PODVIG SRPSKIH I RUSKIH VOJNIKA! U okviru zajedničke vojne vežbe UNIŠTILI VIŠE OD DESET VAZDUŠNIH META! (FOTO)

Podeli vest

U okviru zajedničke rusko-srpske vojne vežbe „BARS 2019“, koja se održava u Astrahanskoj oblasti, posade lovaca MiG-29SMT uništile su više od 10 vazdušnih meta

Zajedničke posade su tokom leta lansirale rakete klase „vazduh-vazduh“ po ciljevima, koje su ispalili avioni-tegljači meta.

 

 

Pored toga, letački sastav lovaca koji je učestvovao u vežbama, izveo je na poligonu Ašuluk vežbu tokom koje su lansirali nenavođene rakete, a takođe su iz topova gađali kopnene mete koje su označavale objekte uslovnog neprijatelja.

 

 

Piloti su izveli borbenu upotrebu vazduhoplovnih sredstava tokom manevrisanja u visinskom rasponu od 600 do 1.500 metara.

Dan ranije, u okviru vežbi „BARS 2019“ posada helikoptera Mi-8AMTŠ izvršila je zadatke potrage i spasavanja uslovno stradale posade.

Letački sastav aviona MiG-29SMT izveo je ofanzivne i odbrambene operacije, kao i presretanje vazdušnih meta.

RUSI SRBIJI ŠALJU NEBESKOG VATROGASCA Avion koji ZA OSAM SEKUNDI MOŽE DA NAPRAVI ČUDO

U vojnim vežbama „BARS 2019“ učestvuje vojska Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije i piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije na avionima MiG-29SMT i helikopterima Mi-8AMTŠ, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije. U vežbama je uključeno više od 10 jedinica avijacione tehnike Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija