• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2019

16:26

JAČANJE SARADNJE SA KINOM! Antić: Delagacija Srbije imala veoma uspešnu posetu Međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju!

Društvo

JAČANJE SARADNJE SA KINOM! Antić: Delagacija Srbije imala veoma uspešnu posetu Međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju!

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je kao veoma uspešnu posetu delegacije Srbije, na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, Kini, jer je naša zemlja imala veoma zapaženo učešće na Međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju

- I ova poseta daje snažnu potvrdu da su odnosi Srbije i Kine na istorijski najvišem nivou, da je reč o partnerskim odnosima dve prijateljske države, koji su bazirani na međusobnom razumevanju i dugogodišnjoj saradnji, ali, pre svega, u poslednjem periodu i izuzetno snažni na talasu prijateljskog odnosa između predsednika Si Ðinpinga i Aleksandra Vučića - rekao je Antić.

Kako je naveo, delegacija Srbije je na svakom koraku osećala to prijateljstvo i koliko je dobrodošla i u političkom i u ekonomskom smislu.

On je istakao da je bila velika čast za Srbiju što je na značajnom međunarodnom format, premijerka Brnabić govorila na otvaranju EXPO Sajmu, u društvu predsednika Kine, Francuske, premijera Grčke, i da su na taj način kineski prijatelji pokazali koliko su za njih značajni odnosi sa Srbijom.

 

MINISTAR POPOVIĆ NA SAJMU U ŠANGAJU: Želimo da što više kineskih investitora ulaže u automobilsku industriju u Srbiji!



Antić je dodao da je održan veliki broj političkih bilateralnih susreta, od kojih je najvažniji razgovor premijerke Brnabić i predsednika Sija, koji je rekao da će lično učiniti da odnosi dve zemlje budu još snažniji i da će prihvatiti poziv Vučića i doći u posetu Srbiji tokom 2020. godine.

Takođe, podsetio je na susrete sa predstavnicima važnih kineskih kompanija, koji će voditi jačanju postojećih ili otvaranju novih perspektiva za saradnju.

Dodao je da kompanija “Hikvision”, u Hangdžouu, koju je srpska delegacija juče posetila, sarađuje sa kineskom kompanijom Ziđin koja je prisutna u Srbiji.

- Ljude iz ''Zinđina'' ćemo zamoliti da razgovaramo sa ''Hikvision'' da razmotre da svoj RND centar otvore u Srbiji - rekao je Antić.

KOLIKO NOVCA OSTAJE KADA SE PLATE SVI POREZI Kolike su ZAISTA PLATE U NEMAČKOJ! Ako idete da radite tamo, OVO MORATE ZNATI



Dodao je da se razgovaralo i sa predstavnicima kompanije TBEA, koja je već pokazala interesovanme da se uključi u razvoj projekta termoelekteane toplane u Kragujevcu.

- Obavili smo ovde ozbiljne razgovore i nastavićemo te razgovore, koji će biti deo donošenja naših investicionih odluka - rekao je Antić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija