• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

13.11.2019

11:38

AKO VAS BOLI GLAVA I DEPRESIVNI STE, KRIVA JE KOŠAVA! Kako vreme NEUOBIČAJENO ZA NOVEMBAR UTIČE NA ZDRAVLJE

Društvo

AKO VAS BOLI GLAVA I DEPRESIVNI STE, KRIVA JE KOŠAVA! Kako vreme NEUOBIČAJENO ZA NOVEMBAR UTIČE NA ZDRAVLJE

Podeli vest

Nakon nezapamćenih toplih dana tokom oktobra, početkom novembra sačekao nas je pad temperature praćen kišom, što je i uobičajeno za jesenji period.

Ako ste se obradovali hladnijem vremenu, i ako se nadate padavinama u vidu snega, moraćemo da vas razočaramo. Snega neće biti ni narednih dana, već će nas ponovo ogrejati sunce.

- U sredu nas nakon oblačnog jutra praćeno kišom, tokom dana biće sunčano i suvo vreme. Slaba kiša može padati ponegde na severozapadu, jugozapadu i zapadu Srbije. U ostalim delovima zemlje biće suvo, sa sunčanim intervalima – rekao je za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

ŠOK POSLE SLAGALICE NA RTS! Počela vremenska prognoza, ali gledaoci su ostali zbunjeni kad su videli ovo! (VIDEO)

Košava koja je karakteristična za naše krajeve duvaće i narednih dana, ali će i pored toga temperature biti iznad proseka za ovo doba godine.

Temperature će i narednih dana biti do 20 stepeni, što je znatno iznad proseka, a jačih zahlađenja nema na vidiku, te snega neće biti ni na planinama. Protekle godine u ovo vreme mogli ste da se radujte prvim pahuljama, dok ćete narednih dana moći da uživate u suncu i toplom vremenu.

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ OTKRIVA KAD ĆE PASTI PRVI SNEG U GRADOVIMA! Prognoze do sada nisu bile tačne, evo kad će zima!

Foto: pixabay.com

 

Nagle promene temperature ne prijaju svima, te je moguće da se kod pojedinih stanovnika naše zemlje jave tegobe u vidu glavobolje, hipertenzije, a oni nešto osetljiviji mogu da se osećaju i poprilično depresivno.

- Vetrovito vreme utiče na grupu pacijenata koji su psihički labilne osobe, a ono što nije u srazmeri sa ljudskim pritiskom je vazdušni, te može doći i do hipertenzije. Asmatičari su već odreagovali, jer je bilo vlažno i kišovito vreme, a sve to utiče na njih – rekla je za "Blic" primarijus doktor Nada Macura.

Ona je istakla da vetar utiče i na ljude koji se bore sa stresom, kao i da su glavobolja i nesanica posledica punog meseca.

- Vetar je sam po sebi jedan od stresova. Srčani bolesnici nisu odreagovali, oni reaguju na hladno vreme i kada je oštar vazduh, a sada je bilo mirno, no uvek treba slušati savete lekara – rekla je Macura.

Na svoje zdravlje i imuni sistem treba paziti tokom cele godine, redovan san, dosta tečnosti i pravilna ishrana, osnovne su stvari na koje treba obratiti pažnju kada je reč o prevenciji.

- Čoveku se čini da je hladnije, nego što jeste, kada duva vetar. Potrebno je adekvatno odevanje, konzumacija čajeva, limunade, i dosta sna. Krećite se više, i obavezno odmarajte mozak – zaključila je Macura.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija