• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Milanović

14.11.2019

21:13

(VIDEO) RUSKI PILOTI SNIMILI SPOT ZA JEDNOG SRBINA! Iznenađenje za radnika Ministarstva odbrane Srbije u Rusiji

Društvo

(VIDEO) RUSKI PILOTI SNIMILI SPOT ZA JEDNOG SRBINA! Iznenađenje za radnika Ministarstva odbrane Srbije u Rusiji

Podeli vest

Komanda Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije oduševila se baladom Vladimira Vještića Vlada (51), koju su iskoristili za video što promoviše "Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije"

Ruska vojska obradovala je jednog Srbina iz Ivanjice tako što mu je napravila spot za njegovu pesmu, uz čije taktove "plešu" moćni "migovi" i helikopteri.

Reč je o novinaru i muzičaru Vladimiru Vještiću Vladu (51), koji godinama radi u Ministarstvu odbrane Srbije.

Kako Vladimir kaže, ruski majori i pukovnici Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije bili su oduševljeni njegovom kompozicijom i to su iskoristili za video koji promoviše "Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije", vežbe koje svake godine održavaju ruski i srpski piloti.

VELIKA PROMENA! Uvode se KAZNE ZA SNIMKE LUDAČKE VOŽNJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Evo ko će sve BITI KAŽNJAVAN

Foto: Informer DN

Rusi oduševljeni

Vladimir ističe da, iako je pesma ljubavna balada, savršeno se stopila i opisala prijateljstvo naše dve bratske države.
- Tri dana pred poslovni put u Rusiju završio sam komponovanje balade koju sam nazvao "Pogled od kristala". Bio sam neverovatno ponosan jer je pesma odlično ispala. Sa grupom pilota otputovao sam put Astrahana kako bih ispratio vojnu vežbu BARS 2019, u kojoj su srpski i ruski piloti uvežbavali letenje i bojevo gađanje. Čim smo stigli, zapričao sam se sa ruskim majorom Aleksejem Popovim, koji mi je spomenuo da je u mladosti svirao bas gitaru. Odmah sam mu se pohvalio i pustio mu moju pesmu. Već na prvi pogled moglo se videti da je oduševljen. Iznenadio me je pitanjem može li da je iskoristi za neki projekat. Iako nisam znao šta je tačno u pitanju, niti šta namerava, bio sam počastvovan i pristao sam bez mnogo razmišljanja. Kako su dani tekli u dobroj zabavi, šali i radu, nisam više ni mislio o tome - kaže Vladimir.

SRBIJI NEDOSTAJE 40.000 OVIH STRUČNJAKA, PLATA I DO 370.000 DINARA! Ovo su najtraženija zanimanja u Srbiji!

Foto: Informer DN

Prijateljstvo srpskih i ruskih pilota

Piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije uspešno su izveli zajedničku letno-taktičku vežbu BARS 2019. Petu po redu zajedničku vežbu obeležili su izuzetna obučenost, dobra saradnja i duh prijateljstva srpskih i ruskih pilota.

Velika čast

Poslednje večeri u Rusiji prisustvovali su analizi odrađenih vežbi. Ono što je počelo radno, završilo se krajnje neočekivano i uzbudljivo.
- Bilo je tu mnogo sveta, bio sam okružen pilotima i pripadnicima našeg Ministarstva odbrane i ruskog štaba Vazdušno-kosmičkih snaga. Seo sam u poslednji red. Kada je najavljena kratka video-prezentacija svega što su postigli, primetio sam da me major Popov snima. Nije mi bilo jasno uopšte zašto, ja sam samo običan novinar. Ali kada su krenuli prvi taktovi klavira, shvatio sam da je to moja pesma. Malo je reći da sam bio šokiran - priča Vladimir i dodaje:

- Teku snimci letova "migova" i helikoptera, a u pozadini se čuje moja pesma. Zvuci klavira stopili su se sa prvim kadrom spota gde se pojavljuju ruska i srpska zastava i slogan vežbe "Jedna boja, jedna vera, jedna krv". Iako sam pisao o ljubavi, a ne o naše dve bratske države, pesma se savršeno uklopila. Svi su bili oduševljeni i ganuti u isto vreme, niko nije mogao da sakrije emocije. Čak me je i predstavnik Komande Vazdušno-kosmičkih snaga RF pukovnik Konstantin Jurevič Surikov zagrlio. Ma malo je reći da sam preponosan! U životu se vodim time da ništa nije slučajno, pa tako ni ovo. Volim sve ljude sveta, ali posebnu bliskost i povezanost osećam prema našoj slovenskoj braći, prema Rusiji i njenom narodu - rekao je on.

Foto: Informer DN

Otkrio nam je i da bi "Pogled od kristala" uskoro mogao zapevati i na ruskom jeziku.
- Sad se svi šale da sam ukrao šou, ali u celoj ovoj priči piloti su pravi i jedini heroji. Od mojih novih ruskih prijatelja sam čuo da se pesma "vrti" na radio-stanicama u Rusiji i da je jako slušana, tako da već ozbiljno razmišljam da je prepevam i na njihov jezik - ispričao nam je Vladimir.

Novinar i muzičar


Vladimir Vještić rođen je u Ivanjici, živi u Kovinu, a radi u Beogradu. Njegovo umetničko ime je Vlaad. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, godinama je radio na radiju, a od 2012. godine zaposlen je u Ministarstvu odbrane kao novinar-urednik. Muziku obožava, ali tek u poslednjih par godina joj se značajnije posvetio. Da im je muzika u krvi, pokazuje i to što Vladimirove obe ćerke pevaju u bendu, dok sin svira gitaru.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija