• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

14.11.2019

12:06

Tradicionalno obeleženo Veče Jahorine u Beogradu

Društvo

Tradicionalno obeleženo Veče Jahorine u Beogradu

Podeli vest

Olimpijski centar „Jahorina“ sinoć je tradicionalno obeležio „Veče Jahorine u Beogradu“, u prisustvu brojnih zvanica iz sveta kulture, umetnosti i medija.

Ovogodišnjom proslavom zaokružena je godina koju su obeležili mnogobrojni uspesi i realizovani projekti. Svečanost su podržali i visoki zvaničnici Republike Srbije i Republike Srpske, koji su čestitali rukovodstvu OC Jahorina na postignutim rezultatima i rekordnom broju gostiju na planini. 

Foto: Promo

Trećoj po redu Večeri Jahorine prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srbije - Ivica Dačić, Goran Trivan, Aleksandar Antić, Zoran Đorđević i Vanja Udovičić, kao i predstavnici institucija Republike Srpske i Srbije. Takođe, gosti svečanosti bile su i brojne javne ličnosti, među kojima su i glumci Milutin Mima Karadžić i Katarina Žutić, muzičke zvezde Aleksandra Prijović, Nataša Bekvalac, Aco Pejović, Đorđe David i Nikola Rokvić, ali i mnogi drugi.  

Foto: Promo

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović istakao da je čast raditi na promociji olimpijske lepotice, budući da je Jahorina zasigurno planina koja svojom bogatom ponudom posetiocima nesebično nudi vrhunsko skijanje, gostoprimstvo, razonodu i odmor. „Rukovodstvo i menadžment OC Jahorine, prateći svetske turističke trendove, vraća deo po deo slave koju je Jahorina imala za vreme Olimpijskih igara. Olimpijski centar Jahorina sada sija još sjajnije nego daleke 1984. godine, jer postaje i atraktivna letnja turistička destinacija“, ocenio je Cicović. 
Goste „Večeri Jahorine“ pozdravio je predsednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek, koji je zahvalio institucijama i svim ljudima koji su doprineli da Jahorina beleži odlične rezultate, naročito u Srbiji. „Veliko hvala predstavnicima RS u Srbiji, svim medijima na korektnom i afirmativnom izveštavanju sa Jahorine, kao i svim prijateljima zahvaljujući kojima smo postigli veliki uspeh“, dodao je Elek. 

Foto: Promo

Dobrodošlicu zvanicama poželeo je i direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić i zahvalio svima koji su doprineli zajedničkom uspehu Jahorine koji, kako je rekao, ne bi bio moguć bez podrške člana Predsedništva BIH Milorada Dodika. „Iako smo u prethodnom periodu zabeležili fascinantno povećanje od 900 odsto i premašili čak i najambicioznija očekivanja, čvrsto obećavam da ćemo u narednom periodu nastaviti sa izenađenjima i da će Jahorina premašiti sve dosadašnje parametre i rekorde“, dodao je Ljevnaić.  

Foto: Promo

Prema njegovim rečima, na Jahorini se intenzivo radilo na pripremama nove zimske sezone, a samo ovog leta uloženo je više od 30 miliona KM, čime je jedan veliki investicioni ciklus na planini zaokružen. Govoreći o novim projektima, direktor OC Jahorina izvojio je izgradnju prve kabinske gondole „Javor – Partizan“,  koja je kapaciteta 2.700 skijaša na sat, izgradnju novih hotela na čak šest lokacija, zatim novih staza i lifta Poljice koji je zamenjen savremenom instalacijom. Uz to sve dodao je i najveću senzaciju „Olimpijski bife“ – novi ugostiteljski objekat na najlepšoj lokaciji na planini sa nesvakidašnjim pogledom ka velikom jezeru.

Foto: Promo

Svečanosti je prethodilo potpisivanje Sporazuma o saradnji između Olimpijskog centra „Jahorina”, Skijališta Slovenije, Skijališta Crne Gore i Bjelašnice. Potpisnici sporazuma, među kojima su direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, izvršni direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović, predstavnik Skijališta Slovenije Manuela Božić i direktor ZOI 84 Kenan Magoda, istakli su da im je veoma drago što je sporazum potpisan jer će se na taj način gostima četiri skijališta omogućiti da iste ski karte koriste u svakoj od zemalja. 

Foto: Promo

Odličan provod koji je obeležio treće po redu „Veče Jahorine u Beogradu“ nastaviće se na Olimpijskoj planini već od 30. novembra, kada je za otvaranje nove godnole zakazan koncert Saše Matića. Posetioce Jahorine u predstojećoj zimskoj sezoni, čije otvaranje je zakazano u čak dva termina - od 6. do 8.  i od 12. do 15. decembra, uz popust od 50 odsto na ski karte, očekuje koncert britanske pop legende – Brajana Ferija, 7. decembra. Ubrzo potom, biće održani i koncerti muzičkih zvezda Ace Lukasa, Đorđa Davida, grupe Regina, OK i Amadeus benda. Pored toga, goste olimpijske lepotice obradovaće promotivni popusti na ski karte u januaru kao i brojne zabavne i sportske manifestacije, kojih je svake godine sve više. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija