• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.11.2019

12:06

PALMA: Sa Bugarskom razvijamo prijateljske odnose što nažalost nije slučaj sa Hrvatskom i Crnom Gorom!

Društvo

PALMA: Sa Bugarskom razvijamo prijateljske odnose što nažalost nije slučaj sa Hrvatskom i Crnom Gorom!

Podeli vest

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik skupštine grada Jagodina sa delegacijom posetio je opštinu Kovačevci u Bugarskoj, sa kojom već više godina razvija intenzivnu saradnju

Čestitajući predsedniku opštine Kovačevci Vasilu Stanimirovu na ubedljivoj pobedi na nedavno održanim lokalnim izborima, Dragan Marković Palma je rekao da odnosi između Srbije i Bugarske nikada nisu bili bolji nego što su danas i ocenio je da sa Bugarskom nemamo samo komšijske, već bratsko - prijateljske odnose, što se ne može reći za odnose sa Hrvatskom i Crnom Gorom. Narodi u Hrvatskoj i Srbiji žele da sarađuju kao i narodi u Srbiji i Crnoj Gori, ali političari u Hrvatskoj šalju militantne poruke koje nikako ne doprinose poboljšanju odnosa dve države.

Foto: Informer/Jedinstvena Srbija

 

Zbog takve medijske histerije predsednik Srbije gospodin Vučić morao je da otkaže svoje učešće na Kongresu Evropskih narodnih partija koji se održava u Zagrebu. Političari u Crnoj Gori takođe šalju loše poruke prema Srbiji, pojedini čak govore da srpske automobile treba bacati u more. A Bojko Borisov je na otvaranju auto - puta od Niša do Bugarske granice rekao je da je izgradnjom ovog dela koridora 10 srušen "Berlinski zid" između Srbije i Bugarske i da će izgradnja gasovoda "Turski tok" dodatno povećati ekonomsku saradnju naših država.

SVEČANA VEČERA U BEČU ZA DELEGACIJU IZ SRBIJE! Samohrani roditelji iz Jagodine uživali u carskom gradu

 


- Pozivam sve opštine u Bugarskoj i Srbiji da krenu u međusobnu saradnju kao što sarađuju naše države i kao što sarađuju Jagodina i Kovačevci. Čestitam mom bratu Vasilu Stanimirovu na ubedljivoj pobedi, na veoma visokoj oceni koju mu je dao narod opštine Kovačevci, mi se ne mešamo u izbore u drugim državama ali se radujemo pobedi naših prijatelja - rekao je tom prilikom Marković.


- Želim da izrazim dobrodošlicu mom bratu Draganu Markoviću Palmi i njegovoj delegaciji. Zadnjih nekoliko godina od kako sarađujemo sa Draganom Markovićem Palmom i Jagodinom stalno razvijamo našu saradnju i siguran sam da ćemo u narednom periodu još više ojačati kako kulturnu tako i ekonomsku saradnju - rekao je predsednik opštine Kovačevci gospodin Vasil Stanimirov.

Foto: Informer/Jedinstvena Srbija


Narodni poslanik Socilalističke partije Bugarske Valerij Žabljanov zahvalio se Jagodini na saradnji sa opštinom Kovačevci i rekao da je saradnja lokalnih zajednica u naše dve države veoma važna za zbližavanje dva naroda i saradnju dve države.


U delegaciji koja je u poseti opštini Kovačevci su i Nikola Radosavljevic, predsednik Gradskog odbora SNS u Jagodini, Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga, Života Starčević portparol Jedinstvene Srbije, Marko Maljković direktor Doma učenika u Jagodini, dr Miodrag Jarkin, kardiolog, dr Vanja Mihajlov, hirurg i dr Darko Miletić direktor Doma zdravlja u Jagodini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija