• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

28.11.2019

13:08

OVAKO IZGLEDA TREĆI AERODROM U SRBIJI Prvi letovi POČETKOM DECEMBRA, evo koja će biti destinacija (FOTO)

Društvo

OVAKO IZGLEDA TREĆI AERODROM U SRBIJI Prvi letovi POČETKOM DECEMBRA, evo koja će biti destinacija (FOTO)

Podeli vest

Na aerodromu “Morava” u Lađevcima sve je spremno za dolazak putnika koji će početkom decembra, avionima “Er Srbije”, tri puta leteti za Beč.

- Pristanišna zgrada aerodroma kompletno je opremljena. Sa desne strane su četiri šaltera za čekiranje putnika, zatim slede pasoška i carinska kontrola. Za početak će biti zaposleno 37 radnika, koji su prethodno prošli obuku u Nišu, gde su već stekli neophodno radno iskustvo - rekao je Dragan Bugarinović, direktor aerodroma “Morava” u izjavi za agenciju RINA.

Foto: rina

 

U Lađevcima, međutim, od samog početka mislilo se na sve, tako da je prvim putnicima već obezbeđeno pružanje neophodnih usluga.

Foto: rina

 

- Obezbeđen je prostor za rent-a-kar agenciju, za one putnike koji nemaju prevoz, a otvoren je i fri šop. Tako da neće biti nikakve razlike da li se leti iz Beograda, Niša ili iz Lađevaca. Ova vazdušna luka ima izuzetan potencijal, zbog same svoje lokacije i blizine ključnim saobraćajnicama - kaže Bugarinović.

Foto: rina

 

Nakon što kompanija “Er Srbija” bude objavila red letenja, putnici će moći da kupe karte preko zvaničnog sajta ili preko agencija koje vrše prodaju. Beč je prva destinacija, a na proleće uvodi se još jedna linija, za Solun.

- U zavisnosti od potreba putnika, postoje mogućnosti da se uvedu i dodatne linije. Najveće interesovanje vlada za gradove zapadne Evrope i Istanbul - rekao je prvi čovek aerodroma “Morava”.

Prema njegovim rečima u planu je i izgradnja još jedne, veće piste.

Foto: rina

 

- Biće projektovana nova koja će omogućiti saobraćaj većih aviona, koji mogu da prime više putnika, ali i onih koji se koriste za kargo saobraćaj, što će pre svega, omogućiti još brži privredni razvoj ovog dela Srbije i očekujem da će novi investitori to prepoznati - naglasio je Bugarinović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija