• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

29.11.2019

13:16

DECA SU NAJBOLJI LJUDI! Mali Aleksandar u bolnici nije imao ni flašicu vode pored kreveta, A ONDA JE DOBIO SVE!

Društvo

DECA SU NAJBOLJI LJUDI! Mali Aleksandar u bolnici nije imao ni flašicu vode pored kreveta, A ONDA JE DOBIO SVE!

Podeli vest

Učenici odeljenja III/3 prokupačke Medicinske škole "Dr Aleksa Savić" zajedno sa nastavnikom Dijanom Stojčević pokrenuli su akciju pomoći jedanaestogodišnjem dečaku Aleksandru Vučićeviću iz Kuršumlije, koji je trenutno na Pedijatriji Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju, jer su tokom prakse primetili da je ovaj dečak sam, nema ni pižamu, a jedino je njegov stočić bio prazan

Učenici ovog odeljenja koji su obilazili tokom redovne prakse Pedijatriju, primetili su da je mališan bez ičeg, preneli nastavniku koji ih vodi i za jedan dan prikupili novac za pižamu, voće, vodu i sve što je trenutno potrebno dečaku koji je na odeljenju. 

- Tokom prakse došli su kod mene i ispričali kako su primetili da samo na njegovom stočiću nema ničeg, čak ni vode. Već su doneli novac koji su imali za užinu toga dana i tako je krenulo. Saznali smo da dečak živi sa majkom Milijanom i starijom sestrom koja je epileptičar u trošnoj kući u Kuršumliji od 10.000 dinara penzije i dečijeg dodatka. Nije imao ni pižamu.  Odmah smo koleginica, deca i ja, otišle u obližnji butik, kupili pižamu, voće i vodu i doneli mu, a zatim je akcija tokom sutrašnjeg dana nastavljena, te je prikupljena garderoba za sve njih - kazala nam je nastavnik praktične nastave u školi Dijana Stojčević.

(VIDEO) "SAMO DA ME MOJI SRBI NE ZABORAVE"! Britanka ledi Pedžet PREVIJALA JE SRPSKE RATNIKE i do poslednjeg dana volela i pomagala naš narod, a danas je NIKO NE PAMTI!

Ona je dodala da su obavestili i prokupački Crveni krst i da su rešili da prikupe što više za ovu porodicu.

-Nismo želeli da ovo izađe u javnost, ali su deca zaista pokazala humanost i požrtvovanost i vidim da su srećna što su pomogla. Ona su pravi heroji - dodaje naša sagovornica.

Mali Aleksandar  je bio presrećan. Kako nam prenose učenici ovog odeljenja, zahvalio im se.

- Bio je stidljiv, ali se obradovao. Hoćemo da nastavimo i pomognemo Aleksandru i njegovoj porodici - kazala je učenik ovog odeljenja Maša R. 

MOJE NOVO SRCE KUCA NOVI ŽIVOT! Uroš Miražić (18), najmlađi pacijent kome je presađeno srce u Srbiji

I tako se preko noći saznalo za tešku sudbinu njegove porodice. Kako im je preminuo otac, majka Milijana živi sa dvoje dece, kako zna i ume. Stoički podnosi sav teret i trudi se da svojoj deci obezbedi osnovno za život. Polovina novca od očeve penzije i dečijeg dodatka ide na lekove Aleksandrove sestre, tako da kada se Aleksandar razboleo, morao je da bude sam u bolnici. Kako zaista skromno žive, nisu imali para da mu kupe pižamu, već je u bolnici ležao u trenerici, koju nosi i u školi. Majka je dolazila u posete, ali je zbog stanja Aleksandorve sestre, dečak ipak morao da bude sam. Ipak, srednoškolci su ga primetili i ulepšali mu dan. I ne samo dan.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zarko

pre 4 godine

Sve pohvale za ovu decu medicinske škole na čelu sa nastavnicom

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija