• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24sata.hr

02.12.2019

11:04

UVEČE STAVITE STARE ČARAPE NA BRISAČE AUTOMOBILA, ujutru ćete shvatiti KOLIKO ĆE VAM TO BITI OD KORISTI

Društvo

UVEČE STAVITE STARE ČARAPE NA BRISAČE AUTOMOBILA, ujutru ćete shvatiti KOLIKO ĆE VAM TO BITI OD KORISTI

Podeli vest

Stiže nam zima i ledeni dani, a svi vozači znaju kakva je muka kada ujutru zateknu zaleđen automobil koji je potrebno očistiti.

Donosimo vam nekoliko trikova pomoću kojih ćete to lakše uraditi.

Komad kartona i dve čarape mogu vas spasiti od jutarnjeg čišćenja automobila koje oduzima dosta vremena i živaca. Ako stavite uveče karton na vetrobransko staklo, ono se neće zalediti, a ako na brisače stavite stare čarape, neće se zamrznuti i zalepiti na staklo.

Ukoliko vam se automobil ipak zaledi, očistite ga ispravno. Skidanje leda brisačima i prskanjem vetrobrana, ne samo da nije previše efikasno već i izaziva štetu. Ako su brisači koje želite pokrenuti ‘zalepljeni’ za staklo može doći do kvara elektromotora ili mehanizma.

Foto: Pixabay

 
 

Foto: Pixabay

 

Struganjem po ledu brisači se oštećuju i kasnije prilikom brisanja ostavljaju tragove. Vrata ne treba otvarati na silu, nego polako, kako ne biste oštetili gumu oko vrata.

Dok čistite auto upalite motor, ali nemojte bez potrebe da sedite u njemu i čekati da se zagreje. Motor će puno lakše dostići radnu temperaturu dok vozite.

Ako vaš auto nema sistem daljinskog otključavanja i zaključavanja, jednostavno u otvor brave možete naprskati neko sredstvo za podmazivanje, poput spreja WD40.

Vanjski retrovizori se mogu zalediti kao i stakla. Kako ih takođe ne biste morali strugati, jednostavno stavite plastičnu kesu oko retrovizora

Takođe, stakla se zimi često magle, a to najlakše možete rešiti tako da stavite pesak za mačke u staru čarapu i stavite u unutrašnjost auta. Pesak za mačke odlično upija vlagu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
magnifico

pre 4 godine

dana sam stavio carape na brisace i pita me zena ,bila sam u garazi kakve su ono carape to mi drugovi iz informerra predlozili a ja ajde da ih poslusam ,a oba ce meni

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija