• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tv prva/rina

04.12.2019

10:46

PRIČA KOJA JE RASPLAKALA SRBIJU Olga ima 77 godina i još NOSI SINA PREDRAGA NA LEĐIMA

Društvo

PRIČA KOJA JE RASPLAKALA SRBIJU Olga ima 77 godina i još NOSI SINA PREDRAGA NA LEĐIMA

Podeli vest

Olga Bošković (77) sa pravom može poneti epitet Majke hrabosti. Njen sin Predrag (59) se od rođenja bori sa cerebralnom paralizom, koji, gde god je stigao, stigao je na plećima svoje majke

Olga kaže da je svog sina četiri godine nosila u školu, svaki dan i zimi i leti, a danas danas, iako ima 77 godina, Olga svog Predraga stavi na leđa i nosi do trema gde on ima drvorezbarsku radionicu.

Foto: printscreen/tvprva

 

Uprkos bolesti, Predrag se nije predao, već je pre 30 godina počeo da se bavi rezbarenjem i to samo koristeći jednu ruku.

Svoju majku naziva majkom hrabrost i kaže da je ona čitav život posvetila njemu. 

Foto: printscreen/tvprva

 

U kući staroj 120 godina Predrag živi okružen stvarima koje je sam napravio. Ni jedna tehnika mu nije strana, od gravure do dekupaža. Svaki predmet koji izađe iz njegove radionice je novi podvig. 

Foto: printscreen/tvprva

 

- Činilo mi se da imam nekog talenta pa sam počeo da radim to. Kad nešto voliš, onda možeš to i da radiš - kaže Predrag.

Velika ljubav ovog veštog drvodelje je i muzika. Radio je decenijama bio sastavni deo njegovog života.

"Pre nego što sam počeo da se bavim ovim zanatom, svaki dan provodio sam uz radio. Mnogo sam naučio slušajući razne obrazovne i zabavne emisije, kroz njih sam upoznao i različite profesije, predele, zanimanja... To je bio moj prozor u svet. Tada nije bilo mogućnosti kao sada, da možete da čujete pesmu koju volite kad god poželite, nego sam čekao i po nekoliko dana da snimim to što želim. A kada mi to uspe, ne mogu vam opisati moju sreću. Ove mlađe generacije teško da bi to mogle da razumeju", sa radošću u glasu seća se Predrag prošlih vremena.

Ovaj hrabri i duhom snažni Kosjerac, kaže da je oduvek imao i podršku porodice, brata Tomislava, snahe i bratanica, ali i rodbine i komšija, koji su uvek bili tu za njega.

"Kad krene komšija da kosi livadu, povede i mene. Ja ne mogu da mu pomognem, ali napravim neku lepu fotografiju, malo se ispričamo, i brže prođe dan i njemu i meni. Bio sam sa rođakom i na Divčibarama, Zlatiboru... Neke od mojih najlepših fotografija napravio sam upravo na tim mestima", kaže Predrag pokazujući nam fotografije koje su završile na društvenim mrežama.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nena

pre 4 godine

Bravo za majku habrosti, pomoći Predragu kroz nabavku pomagala, da bi lakše hodao.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija