• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.12.2019

13:52

ŠOK NA AUTOPUTU U SRBIJI! Vozači nisu MOGLI DA VERUJU SVOJIM OČIMA kada su ugledali OVAJ PRIZOR (FOTO)

Društvo

ŠOK NA AUTOPUTU U SRBIJI! Vozači nisu MOGLI DA VERUJU SVOJIM OČIMA kada su ugledali OVAJ PRIZOR (FOTO)

Podeli vest

U moru brzih i skupih automobila, ogromnih kamiona i prepunih autobusa, na autoputu u Srbiji primećeno je jedno pomalo neuobičajeno vozilo.

Naime, svoje mesto na putu našla je i popularni fića, a njena slika izazvala je lavinu komentara.

Foto: facebook/vozaci posao

 

- Figuar na njemu sam učio da vozim moj nije mogao više od 120km/h ja sam bio zadovoljan i sa 90; Kad je on jurio nije bilo mrtvih ovoliko po putevima; Car drumova;  Svugde se stizalo sa njim - samo su neki od komentara koji su ljudi ostavljali na društvenim mrežama.

Inače, Zastava 750 (poznat kao Fića, Fićo i Fičko) jugoslovenski je mali putnički automobil koji se proizvodio u Zavodu „Crvena Zastava“ u Kragujevcu po licenci italijanskog „Fijata“.

Prvi „Fića“ u „Zastavi“ proizveden je 18. oktobra 1955, a poslednji primerak je proizveden novembra 1985. U periodu od 30 godina proizvedeno je 923.487 primeraka vozila koje je nezvanično proglašeno za „nacionalnu klasu“.

Snaga motora bila je 23 KS (na početku proizvodnje) do 27 KS (u poslednjoj godini proizvodnje). Poslednji proizvedeni automobil bio je model „Z-750 LE“ koji se čuva u Muzeju „Zastava“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MILICA

pre 4 godine

Lepa slika i lepo videti ,Ficko me na tren vratio u srecno vreme:))

Boki

pre 4 godine

Kupio sam novi 1972 u "Šumadiji" koštao 2mil,300hiljada.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija