• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.12.2019

15:02

OVAJ ZADATAK ZA PRVAČIĆE U SRBIJI NISU ZNALI da reše ni roditelji, a ni UČITELJICA! Možete li vi?

Društvo

OVAJ ZADATAK ZA PRVAČIĆE U SRBIJI NISU ZNALI da reše ni roditelji, a ni UČITELJICA! Možete li vi?

Podeli vest

Jedan zadatak za prvi razred osnovne škole izazvao je buru među roditeljima u Srbiji.

Kako nam je ispričala mama prvaka, nakon što je zadatak podeljen u vajber grupu roditelja, nastao je opšti haos.

Foto: Informer

 

Niko nije znao rešenje, a mnogi su ocenili da ovaj zadatak nije primeren uzrastu đaka prvaka. U prilog tome, govori i činjenica i da ni učiteljica nije znala tačno rešenje.

- Polemika oko rešenja ovog zadatka razvila se u nedogled. Većina roditelja zaključila je da ovakav zadatak ne mogu da reše prvačići, koji uče sada sabiranje do pet. Svi smo dali pogrešan odgovor, kako li će tek onda deca da ga reše - kaže majka čiji sin ide u prvi razred.

Da li vi možete da rešite ovaj zadatak? Tačno rešenje pogledajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deki

pre 4 godine

Da bude interesantnije, upravo mi je sin (prvačić), dok sam gledao ovaj članak, prišao i rekao da su radili taj zadatak u školi. Kaže da je znao odgovor (inače odgovor je 5), a na moje pitanje kako je došao do toga odgovorio mi je: Pa 7-2=5. Padoh u nesvest :(

velikimeda

pre 4 godine

5 dana. Obican logicki zadatak. Inace, resenje se nalazi na poslednjoj stranici knjige.

Mika

pre 4 godine

Na ovakvim zadacima se vidi koja su deca kapacitetnija, a učiteljica je neozbiljna, ako se nije spremila za čas.

Branislav

pre 4 godine

Ne slažem se sa rešenjem, t. j. pitanje je postavljeno nelogično, dali radi nepoznavanja srpskog jezika ili namerno zbunjujuće. Ako se buba penje noću a silazi danju, pitanje treba da glasi;" Koliko noći bubi treba da se popne na 7. stepenik?"

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija