• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.12.2019

15:16

TRANSPARENTNOST: Moravski koridor doprinosi razvoju zagarantovanih socijalno-ekonomskih prava građana

Društvo

TRANSPARENTNOST: Moravski koridor doprinosi razvoju zagarantovanih socijalno-ekonomskih prava građana

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost konstatuje da Moravski koridor i povezivanje stanovnika Ćićevca, Varvarina, Kruševca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Kraljeva, Adrana, Mrčajevaca i Čačka sa Koridorom 11 doprinosi razvoju socio-ekonomskih prava građana Republike Srbije

- Pored Ustavom i međunarodnim dokumentima zagarantovanih prava na udruživanje, slobodu misli i izražavanja, slobodu medija, zaštitu podataka o ličnosti i sl, veoma važan segmen ljudskih prava jeste i čitav korpus socio-ekonomskih prava građana. Izgradnja Moravskog koridora i infrastrukturno povezivanje teritorija koje obuhvataju Koridor 10 i Koridor 11 podrazumeva povećane mogućnosti za posao i zaradu svih stanovnika koji žive na trasi budućeg Moravskog koridora. Pravo na rad, Sloboda preduzetništva, Ujednačavanje razvoja čitave teritorije Republike Srbije, samo su neka od ljudskih prava koja će izgradnjom Moravskog koridora biti unapređena i gde će biti stvoreni preduslovi za održivi razvoj i poboljšanje kvaliteta života - navodi Mario Spasić, generalni sekretar i dodaje:  

Jako je važno istaći pozitivan trend uspostavljen od strane predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije na čelu sa Anom Brnabić koji se ogleda u konkretnim merama razvoja svih delova Srbije, a ne samo Beograda i ostalih velikih gradova. Napori predsednika Republike i cele Vlade da se omogući održivi razvoj svih delova Srbije jeste za pohvalu i podršku svih aktera  kako domaće, tako i međunarodne scene.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Sve ovo što je navela Transparentnost kao i dodatna zaštita od poplava na trasi Moravskog koridora. Uz 5G tehnologiju u cilju veće bezbednosti u informisanosti učesnika u saobraćaju. Potpuno specifičan razvojni projekat u srcu Srbije. Šumadije. Nadamo se sličnoj situaciji sa brzom prugom koja bi povezala Budimpeštu i luku Pirej kao i remont pruge Beograd- Bar i izgradnjom auto- puta Beograd- Sarajevo. Srbija bi time ostvarila pun kapacitet i smisao centra Transportne zajednice jugoistočne Evrope u prvoj i najvažnijoj programskoj etapi. Ovi projekti će pomoći ubrzanu reindustrijalizaciju čitavog regiona, ne samo i isključivo Srbije. To je budućnost koja se mora planirati i sprovoditi pažljivo i usklađeno sa najvišim svetskim ekološkim standardima. Možda čak mi kao zemlja i društvo postavimo nove standarde planiranjem i ulaganjem. Velika zahvalnost ambasadorima, investitorima i izvođačima koji podržavaju pozitivne projekte u Srbiji u korist građana Republike Srbije i time pomažu dublje promišljanje kako globalne tako i regionalne politike mira i saradnje, koja jeste okosnica politike Vlade Srbije i predsednika Srbije. Predsednika Trampa i premijera Džonsona definitivno očekujemo u domaćinskoj poseti našoj zemlji.

Branko

pre 4 godine

100 % ste u pravu ali to sve da nacrtate, ZUTIM OLOSIMA NE MOZE DOPRETI DO MOZGA!!!!??? Zuti olos lopovi su samo fokusirani na FOTELJE i SVOJ DZEP, narod i SRB ih ne zanima !!!!????

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija