• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

24.12.2019

09:33

DOĆI ĆE PO BEBU, SIGURAN SAM! Devojčica (16) iz Pančeva porodila se u Hitnoj pomoći, doktor otkrio ŠTA SE DESILO POSLE

Društvo

DOĆI ĆE PO BEBU, SIGURAN SAM! Devojčica (16) iz Pančeva porodila se u Hitnoj pomoći, doktor otkrio ŠTA SE DESILO POSLE

Podeli vest

Devojčica (16) porodila se pre nekoliko dana u kolima Hitne pomoći, a potom prebačena u bolnicu u Pančevu.

Tvrdila je da nije znala da je trudna, a nakon nekoliko dana puštena je kući. 

Spletom srećnih okolnosti sam porođaj se dobro završilo, majka i beba su dobro, a kako je potvrdio direktor Opšte bolnice Pančevo doktor Slobodan Ovuka, šesnaestogodišnjakinja je otišla kući, dok će novorođenče ostati još neko vreme u bolnici.

- Beba je ostala u inkubatoru na dečjem odeljenju jer je još nezrela, rođena je malo pre vremena te dok se malo ne stabilizuje ostaće kod nas. Majka je zdrava i prava i zbog toga je danas dobila otpust iz bolnice - kaže dr Ovuka.

Prema njegovim rečima, tinejdžerku je kući odvela sestra.

DEVOJČICA (16) IZ PANČEVA ŽALILA SE NA BOL U STOMAKU, A U KOLIMA HITNE POMOĆI POSTALA JE MAMA! Šok priča iznenadila i doktore i porodicu!

- Otišla je kući, sestra koja ju je inače i dovela u bolnicu danas je došla po nju. Sa sestrine strane nema negativnih konotacija. Nisam siguran da li devojka ima roditelje ili ne, jer tokom njenog boravka u bolnici nisu se pominjali - kaže nam doktor, naglašavajući da ju je jedino sestra posećivala u bolnici.

Kako nam je objasnio Ovuka u slučajevima da porodilja nema gde da ode nakon otpusta iz bolnice nadležan je Centar za socijalni rad, ali "svakako da ih bolnica neće pustiti da odu na ulicu pre nego se obezbedi smeštaj."

- U takvim situacijama mi radimo u dogovoru sa nadležnim centrom za socijalni rad. One se smeštaju u sigurnu kuću ili zavisi gde centar može da ponudi. Mali je broj takvih slučajeva, uvek se nađe neko od porodice ili komšija ko može da primi majku i dete. Dok centrar ne nađe smeštaj, mi ih zadržimo duže u bolnici, svakako ih ne pustimo na ulicu - ističe naš sagovornik.

Direktor bolnice veruje da će šesnaestogodišnja majka doći po bebu kada za to dođe vreme.

- Retko se dešava da majke koje napuste bolnicu pre nego novorođenče ne dođu kasnije po bebu. Čak i u ovoj priči nema konotacije da će majka da ostavi bebu. Čim beba bude u medicinskom smislu sposobna za otpust, majka će doći - uveren je on.

Kako smo od direktora Opšte bolnice saznali da je devojka na porođaj dovedena iz opštine Opovo, kontaktirali smo Centar za socijalni rad u toj opštini kako bi saznali nešto više o porodičnom stanju mlade mame, ali su nam rekli da direktorka Centra nije dostupna za razgovor.

Podsetimo, neimenovana devojčica rodila je bebu od 2.500 grama u vozilu Hitne pomoći. Porodilja je navodno krvarila sat vremena do dolaska Hitne, negirala je da ju je iko napao ili povredio, a lekari su pozvani jer je osećala bolove u stomaku i krvarila. Navodno, imala je uredne cikluse, ističući čak da je menstruacija u toku, zbog čega su svi bili veoma iznenađeni kada je krenuo sam porođaj, uključujući u nju samu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija