• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

31.12.2019

09:12

STRUČNJACI UPOZORAVAJU! Ukoliko kupujete POLOVNI AUTOMOBIL, posebno OBRATITE PAŽNJU NA JEDNU STVAR

Društvo

STRUČNJACI UPOZORAVAJU! Ukoliko kupujete POLOVNI AUTOMOBIL, posebno OBRATITE PAŽNJU NA JEDNU STVAR

Podeli vest

U Srbiju je od januara do oktobra ove godine uvezen 97.751 polovan automobil * Vozači najviše kupuju "folksvagen", "audi", BMW, "opel" i "mercedes"

U Srbiju je od januara do oktobra ove godine uvezen 97.751 polovan automobil, što je za oko 16.000 vozila više nego lane, pokazalo je istraživanje portala "Polovni automobili".

REŠILI STE DA KUPITE AUTO... OPREZ! Svaki treći nemački polovnjak dolazi sa štelovanom kilometražom!

Naši vozači najviše su kupovali nemačke 'polovnjake' u vrednosti od 2.000 do 4.000 evra. Najtraženiji je bio "folksvagen", a slede "audi", BMW, "opel" i "mercedes".

Branislav Grković sa sajta "Polovni automobili" kaže da kupci u Srbiji znaju šta je dobar automobil, ali i da im je cena veoma važna.

- Ono što sva istraživanja pokazuju jeste da nove automobile uglavnom poslednjih godina kupuje privreda, a 'polovnjake' fizička lica. Srbi vole dobre i kvalitetne automobile, pa otud i na tržištu polovnih kola traže vozila nemačke proizvodnje pošto ona važe za takve. Ljudi su najviše bili zainteresovani za automobile vredne oko 2.000 evra. Oko četvrtina njih je pretraživala automobile u tom cenovnom rangu. Posle njih, najviše su potraživana vozila za koje treba izdvojiti između 3.000 i 5.000 evra - objašnjava Grković.

Dizelaši popularniji

Prema njegovim rečima, dizelaši su i dalje daleko popularniji od benzinaca. Čak 45 odsto kupaca tražilo je automobile na ovo gorivo.
- Interesovanje za benzincima od 28 odsto je isto kao i lane, dok je zainteresovanost za automobile koji imaju ugrađen plin nešto manje u odnosu na ranije i palo je sa 22 na 18 procenata - navodi on i dodaje da što se tiče kubikaže, godinama su stvari nepromenjene i ubedljivo najviše se traže automobili sa motorima do 2.000 kubika.

Foto: Informer

Miodrag Piroški iz "Vrelih guma" ocenjuje da nam je tržište polovnih automobila usklađeno sa kupovnom moći stanovništva.
- Kupovna moć većine Srba nije takva da mogu da pazare nove automobile i zato nam je tržište polovnjaka u porastu. S druge strane, naš narod voli dobar i kvalitetan auto, pa otuda i toliko interesovanje za vozila nemačke proizvodnje, jer što bi se reklo, "nemac je nemac". Jedino što me iznenađuje jeste što na listi najinteresantnijih automobila nema "francuza", pošto su prethodnih godina oni bili dobro kotirani, prevashodno zbog povoljnijih cena od recimo "audija", "mercedesa" ili "opela". Pretpostavljam da je to jer se veruje da se "nemci" manje kvare i da su lakši za održavanje - zaključuje Piroški.

Dobro proveriti

Na drugoj strani, stručnjak za automobile Dragan Stanimirović kaže za Informer da mu se ne dopada činjenica da u Srbiji raste prodaja polovnih automobila.
- Nije problem veći uvoz polovnjaka, ali je važno da svaki uvezeni auto ima servisnu knjižicu i da to budu vozila koja nisu prešla veliku kilometražu. Ovako, na tržište Srbije ulazi sve i svašta, pa se pitamo kakvi se sve automobili voze po našim putevima i koliko su bezbedni - napominje Stanimirović.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miško

pre 4 godine

"pa se pitamo kakvi se sve automobili voze po našim putevima" Za godinu dana uvezeno 100 hiljada krševa iz EU a najtraženiji oni do 2000€ pa posle kukamo da je zagađenje vazduha najveće na svetu ... Kakav može biti polovni BMW, Audi, VW od 2L koji je prešao 150-200.000km a prodat za 4000€ ?

MilosObilic1389

pre 4 godine

Који "стручњаци"... Аутомеханичари...?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija