• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

29.12.2019

08:31

MEDICINARI OSTAJU U SRBIJI! Lončar: Smanjen broj zahteva zaposlenih za odlazak na rad u inostranstvo

Društvo

MEDICINARI OSTAJU U SRBIJI! Lončar: Smanjen broj zahteva zaposlenih za odlazak na rad u inostranstvo

Podeli vest

Od početka 2019. godine samo 766 zdravstvenih radnika podnelo je zahtev za rad u inostranstvu, što znači da nije tačno da je došlo do egzodusa i da "radnici čekaju na granicama", izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar

Lončar je rekao da u poslednje dve godine postoji trend opadanja napuštanja zemlje, da je broj zahteva snižen za oko 100 i dodao da se sve više medicinskih sestara vraća u Srbiju.

- Razlog za povratak su mnoga ulaganja u zdravstvo. Neke zemlje imaju probleme sa zatvaranjem odeljenja, čekanjem na preglede i operacije... Mi nemamo te probleme - kazao je on.

NOVA RADNA MESTA! Lončar:Konkurs za 800 servirki,spremača,500 lekara i sestara

Foto: Shutterstock

Govoreći o terapiji za multiplesklerozu, bez koje u Srbiji živi najveći deo obolelih, Lončar je rekao da je to priča farmaceutskih kompanija, i dodao da su u toku pregovori sa firmama u zemlji koje bi trebalo da proizvode te terapije, ali da je potrebno da se ne vrši pritisak.

Dodao je da će pored obolelih od MS, terapije dobiti oboleli od karcinoma dojke i hepatitisa.

Komentarišući štrajk do koga je u Kliničkom centru Srbije došlo u utorak zbog loših uslova rada u toj ustanovi, on je rekao da je reč o štrajku spremačica i servirki, dodao da su štrajkači u pravu, da će problemi biti rešeni, ali da je bitno tu situaciju ne zloupotrebiti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pa da ali svi bi oni da ostanu i rade u Beogradu normalno,a šta je sa manjim gradovima pored Beograda i unutrašnjosti gde nedostaje raznog profila lekara specijalista,pa pacijenti moraju za famozni Beograd.

RadeNorway

pre 4 godine

Zasto sklanjate komentare koji nisu po vasem ukusu???

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija