• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

04.01.2020

15:35

KRUŠEVAC UZ CRNU GORU! Održana molitvena podrška za pravoslavnu braću!

Društvo

KRUŠEVAC UZ CRNU GORU! Održana molitvena podrška za pravoslavnu braću!

Podeli vest

Eparhija kruševačka, danas u podne, u Sabornoj crkvi Svetog Đorđa u Kruševcu, organizovala je Moleban za molitvenu podršku stradajućoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori

Posle Molebana, ulicama Kruševca organizovana gradska Litija – Krsni hod, koji je predvodilo sveštenstvo i monaštvo Eparhije Kruševačke au dugoj litiji od Hrama Svetog Djordja do Spomenika kosovskim junacima i Gradskog zdanju Kruševca bilo je više hiljada vernog naroda. 

Foto: R.B.

Gotovo svi u Litiji i Krstaškom hodu i nosili su ikone a na jednom od većih panoa pisalo je "Kruševac poziva Cetinje".

Foto: R.B.

HOĆE DA NAM ODUZMU SVETINJE! Vladika Joanikije bez dlake na jeziku: NISU HTELI NI DA RAZGOVARAJU!

Po povratku od Gradske uprave premma Sabornom hramu, litija I Krsni hod zastali su kod Spomenika kososakim junacima, nakon desetak m inua nastavili dalje. U tom dugom hodu bili su i stari i mladi, i deca, ali i bolesni u kolicima.

Foto: R.B.

Šta se dešava svakodnevno u Crnoj Gori, to vidimo i nema poptrebe da o tome mi ovde sada pričamo, osećamo moralnu potrebu da im  damo molitvenu podršku, da ih Gospod vodi i rukovodi i sačuva, da ne da Bog da padne krv, a da da Bog da se taj, zaista, nerpravedan zakon prosto skine sa liste. Jer, nigde usvetu, makar u ovom 21. veku nismo čuli da neko oduzima hramopve i da ih pretvara u državnu svojinu - izjavio je protojerej  stavrofor Dragi Veškovac, sekretar  Eparhije Kruševačke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija