• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2020

11:34

SPC PRVI PUT OBJAVILA GOVOR JEDNOG PREDSEDNIKA SRBIJE: Čuvaću srpsko jedinstvo svuda gde Srbi žive!

Društvo

SPC PRVI PUT OBJAVILA GOVOR JEDNOG PREDSEDNIKA SRBIJE: Čuvaću srpsko jedinstvo svuda gde Srbi žive!

Podeli vest

Srpska pravoslavna crkva prenela je prvi put u svojoj istoriji govor jednog predsednika Srbije kao što se dogodilo sa obraćanjem predsednika Aleksandra Vučića juče u Beogradu posle susreta sa patrijarhom Irinejem

 

Na sajtu Srpske pravoslavne crkve, naime, objavljene su osnovne poruke iz obraćanja predsednika Aleksandra Vučića na vanrednoj konferenciji za štampu, na kojoj je obrazložio razloge zbog kojih je odlučio da ne provede Badnji dan sa Srbima u Crnoj Gori, kao i stavovi o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori i regionu uopšte.

Činjenica da SPC prvi put svojim vernicima predoči obraćanje šefa države upućuje na podršku crkve stavovima predsednika po ključnim nacionalnim pitanjima našeg naroda i države.

Osnovne poruke iz obraćanja predsedika koje su prenete na sajtu SPC su da je siguran da bi neki njegovu posetu Crnoj Gori iskoristili da naškode narodu u Crnoj Gori, da smo jedinstven narod i nećemo dozvoliti da nam uniste ni prošlost ni budućnost, da će Srbija uvek pomagati Srbima koji žive u Crnoj Gori...

- Čuvaću srpsko jedinstvo svuda gde Srbi žive - ključna je poruka predsednika Vučića koju je SPC podelila sa svojim vernicima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 4 godine

Tako se cuva, brani i postuje svaki srbin gde god se on nalazio.

Lovac

pre 4 godine

Srbski preporod se desava za vrijeme Aleksandara Vucica (ekonomski, vojni, postavio standard ponasanja za vjecnost i buducnost!!!! Zato sto zna Istoriju i uci ministre u vladi SRB. Poklenjajuci knjige na poklon koje im nedostaju (na inaguraciji).. Hvala ti na borbi trudu i zalaganju za svoj narod gde god ga ima. Kad dodje vrijeme izaberi i spremi dostojnog covjeka naslednika. To zasluzuje posten i vrijedi narod Srbski i svi drugi dobri ljudi koji zive pord nas. Zivela Srbija!!!!!!!!

Jelena

pre 4 godine

Predsednik se bori za ocuvanje Srpskog jedinstva.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija