• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

08.01.2020

14:30

KAD VAM SE POKOJNIK POJAVI MEĐU KONTAKTIMA U TELEFONU, TO NIJE SLUČAJNO! Evo kako mobilni operateri "oživljavaju" bivše korisnike!

Društvo

KAD VAM SE POKOJNIK POJAVI MEĐU KONTAKTIMA U TELEFONU, TO NIJE SLUČAJNO! Evo kako mobilni operateri "oživljavaju" bivše korisnike!

Podeli vest

Iako svi operateri u svojoj bazi imaju brojeve koji nikada nisu dodeljeni, novim korisnicima nude i kombinacije koje su već bile nečije

Deaktivirani pretplatnički broj vraća se operateru. U prvi mah, prilikom pozivanja takvog broja čuje se informacija da nije u upotrebi. Ali samo određeno vreme. Zbog prakse koja postoji kod upotrebe pojedinih aplikacija, poput Vajbera, dolazi do neprijatnosti. Dešava se da novog vlasnika zovu najbliži, jer dobiju poruku preko aplikacije da je njihov prijatelj ili član porodice "ponovo na Vajberu". 
 

- Budući da zakonom nije jasno definisan rok posle kojeg se numeracija izdaje drugom korisniku, određeni broj postaje dostupan novim postpejd ili pripejd korisnicima, okvirno, godinu dana nakon deaktivacije - kažu za Novosti u Telekomu Srbije. 
 

OVO NAM SE SVIMA DESILO! Evo kako niske temperature "ubijaju" naše telefone i ŠTA MOŽEMO DA UČINIMO!

- Naša apliakcija na mestu prodaje nudi slobodne brojeve prema definisanim pravilima. Ona sadrži i brojeve koji nikada nisu korišćeni u mreži, mada ih nije mnogo ostalo.
 

Foto: Shutterstock

U VIP mobajlu objašnjavaju da se, kada se ugasi neki broj i on se vrati operateru, svi podaci iz adresara tog korisnika brišu.
 
- U poslednje vreme se dešava da se nakon aktivacije novog broja, putem čet aplikacija kave su Vajber, Votsap, Fejsbuk i Mesindžer, novom vlasniku javljaju prijatelji starog korisnika - objašnjavaju u ovoj kompaniji, 

IZGUBILI STE TELEFON U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI? Evo kako možete da ga povratite!

Kako ove aplikacije još ne nude rešenje za trajno brisanje baze kontakata prethodnog vlasnika, ovaj operater svim korisnicima koji se nađu u ovoj situaciji dozvoljava zamenu broja, pišu Novosti.
 
U Telenoru ističu da se nakon deaktivacije broj čuva dva meseca za prethodnog vlasnika koji u tom periodu ima mogućnost reaktivacije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija