• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.01.2020

14:02

VI STE KLJUČNI RESURS KOJI SRBIJA IMA! Popović se sastao sa pobednicima takmičenja u inovacijama u Pekingu

Društvo

VI STE KLJUČNI RESURS KOJI SRBIJA IMA! Popović se sastao sa pobednicima takmičenja u inovacijama u Pekingu

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa studentima Fakulteta tehničkih nauka i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji su pobedili na međunarodnom takmičenju u inovativnoj primeni tehnologija u obrazovanju, Global Competition in Design for Future Education u Pekingu

Ministar je tom prilikom izjavio da Srbija veliku pažnju poklanja ovom području jer su obrazovne tehnologije presudne za razvoj kadrova za jačanje industrije. 

- Inženjersko obrazovanje uz primenu najnovijih tehnologija ključni je resurs koji Srbija danas ima. Upravo zbog toga Vlada Republike Srbije je u poslednje tri godine intenzivirala napore u cilju podizanja svesti o značaju inovacija i u drugim resorima - kazao je Popović.

Foto: Vlada Srbije

Ministar je rekao da  su napori uloženi u razvoj inovacionog ekosistema počeli da vraćaju uloženo i da su pobednici ovog takmičenja budući osnivači startap kompanija. 

Foto: Vlada Srbije

Popović je izrazio uverenje da će unapređivanje znanja iz različitih strukovnih oblasti omogućiti studentima da kroz realizaciju svojih inovativnih ideja direktno utiču na povećanje preduzetničkog duha kod mladih, kako bi pokretanjem sopstvenog biznisa doprineli jačanju privrednog sektora i društva u celini. 

Foto: Vlada Srbije

Za pobedničku ideju proglašen je egzoskelet u kombinaciji sa virtualnom realnosti. Takmičenje je organizovao Pedagoški univerzitet u Pekingu uz podršku kompanije Net Dragon, čiji je predsednik izjavio da su inovativnost i kreativnost najjači srpski aduti na putu razvoja privrede. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija