• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

13.01.2020

13:51

MOLEBAN ISPRED HRAMA SVETOG SAVE! Danas molitveni skup podrške stradalom srpskom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji

Društvo

MOLEBAN ISPRED HRAMA SVETOG SAVE! Danas molitveni skup podrške stradalom srpskom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji

Podeli vest

Srpska pravoslavna crkva pozvala je građane večeras na moleban za početak pravoslavne Nove godine i na molitveni skup podrške stradalom srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i svim srpskim krajevima!

Podsetimo, Srpska pravoslavna crkva je već 8. januara organizovala litiju i moleban za sprski narod i srpske svetinje koje su na meti napada u Crnoj Gori. Današnji moleban i molitveni skup biće održan na Platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, u 23.30 časova.

- Moleban za početak pravoslavne Nove godine i molitveni skup podrške našem stradalnom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji i svim srpskim krajevima održaće se 13. januara na Platou ispred Hrama Svetog Save u 23.30 časova. Svečanim litijama crkve osveštava se čitav grad i narod, a dejstvom i silom Svetoga duha, našom ljubavlju, molitvama i smirenom borbom i mi potvrđujemo zajedništvo sa vaskolikim stradalnim i vaskrsavajućim srpstvom - navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve.

Foto: Informer DN

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić pozvao je Beograđane i goste Beograda da tradicionalno dočekaju pravoslavnu Novu godinu ispred Hrama Svetog Save.

- Da nas se što više okupi kako bismo zajedno proslavili doček pravoslavne ili, kako mi volimo da kažemo, srpske Nove godine. Želim da i ovom prilikom, kao toliko puta ranije, iz Beograda u svet ode slika zajedništva ljudi različitih nacija, mladih i starih, a svih nasmejanih i srećnih - ističe Radojičić i dodaje:

- Obeležavanjem pravoslavne Nove godine čuvamo srpsku tradiciju i veru, ali postajemo i specifični i zanimljivi drugima. Nema sumnje da po svojoj jedinstvenosti ovaj događaj ima ozbiljan potencijal da postane svojevrstan kulturološki i turistički brend Beograda i Srbije širom planete. Zbog toga očekujem da ćemo ga i ove godine obeležiti na veličanstven način - poručio je gradonačelnik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija