• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

14.01.2020

13:45

OVAKO SE VOLE SVA DECA! Stanovnici prokupačkog Đurevačkog naselja doneli deci u škole novogodišnje paketiće! (FOTO)

Društvo

OVAKO SE VOLE SVA DECA! Stanovnici prokupačkog Đurevačkog naselja doneli deci u škole novogodišnje paketiće! (FOTO)

Podeli vest

Stanovnici prokupačkog Đurevačkog naselja posetili su tri seoske škole u okolini Prokuplja i mališanima odneli paketiće. Na taj način čestitali sui m Pravoslavnu novu godinu

Inicijator akcije je Dragan Mitrović Kasandra koji živi u ovom naselju i koji već tri godine nesebično deli poklone deci.

-Pre tri godine rešio sam da obradujemo mališane u našem naselju, koje je najmlađe, ali najveće u gradu, paketićima za Božić. Odmah su mi se priključile komšije i od tada svake godine je sve bolje i masovnije. Ovde smo prikupili novac za 150 paketića, napravili Česnicu sa zlatnikom i tri srebrnjaka, napravili priredbu i zajedno svi dočekali Božić. Mislim da je to pravi način da se obeleži najradosniji hrišćanski praznik - priča nam Kasandra koji je obišao škole.

Foto: M.J.

Kako je ostao određeni broj nepodeljeni paketića, odlučili su da opet dokupe i da obraduju i decu iz isturenih odeljenja Osnovne škole “Milić Rakić Mirko” u selima Balinovac, Donje Kordince, Mikulovac i Bajčince. U ovim školama koji su u podjastrebačkom kraju ukupno je 30 đaka.

-Drago mi je da još uvek postoje ljudi kojima su deca na prvom mestu, koji nesebično daruju one kojima je za sreću potrebno malo- kazao je Kasandra nako posete školama.

Foto: M.J.

Kako najavljuje, već narednog Božića biće još masivnijeg darivanja, jer se već sada javljaju komšije koji su spremni da učestvuju i daruju. Tako je jedan čovek uspeo da pokrene celo naselje i da ujedini komšije u zajedničkom cilju: da deca osete radost januara i praznika!   


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija