• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

18.01.2020

15:14

NJIMA DOZVOLU TREBA ODUZETI I ZAPALITI! Od magle se nije video prst pred okom, A ONI SU BEOGRADSKIM ULICAMA DIVLJALI SA 200 NA SAT!

Društvo

NJIMA DOZVOLU TREBA ODUZETI I ZAPALITI! Od magle se nije video prst pred okom, A ONI SU BEOGRADSKIM ULICAMA DIVLJALI SA 200 NA SAT!

Podeli vest

U gustoj magli koja je prekrivala Beograd dva vozača osmelila su se da jure po putu. Policija ih je zaustavila u brzini od 184,5 i 162,3 kilometara na sat!

Prst pred okom nije se od magle video - naročito su bili teški uslovi za vožnju. Dok su svi ostali mileli, dva vozača bila su izuzeci i drastično ugrozili živote. Može se reći, vozili su "vezanih očiju" i igrali ćorave bake sa drugim učesnicima u saobraćaju.

Ako ima sreće da ga zaustavi policija...

A kako bi bi bila kažnjena dva beogradska vozača koje je policija prethodnih dana uhvatila u brzoj vožnji - od 184,5 i 162,3 kilometara na sat? Pritom, na mestu gde je ograničenje 80 kilometara na sat i, da stvar bude još gora - po magli.
- Smrtna kazna, da ostane invalid, sa celim životom da celog života živi sa tim da je nekoga usmrtio. A ako ima sreće da ga zaustavi policija, a ne bandera ni kamion, onda je kazna od 30 do 60 dana zatvora plus 15 kaznenih poena plus 120 do 140 hiljada dinara plus devet meseci zabrane - oštar je Okanović.

Vozači su većinom bili veoma oprezni u teškim uslovima, ali izuzetaka uvek ima.

- Najveći deo naših građana poštuje propisane uslove kada je reč o vožnji po magli. Imali smo i izuzeteke od tog pravila. U četvrtak na autoputu kroz Beograd gde je ograničenje brzine od 80 kilomera na sat desila su se dva drastična primera kršenja propisa. Jedan vozač je vozio 184.5 kilometara na čas, drugi 162.3 - rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije za TV Prva.

- Zaista su bili ekstremni uslovi za odvijanje saobraćaja, srećom nismo imali probleme i ozbiljnijih nezgoda sa ozbiljnijim posledicama. Inače, kada je reč o vožnji u ovakvim uslovima, tokom prošle godine smo imali četiri saobraćajne sa pet poginulih lica - rekao je Radenković.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja istakao je da bi bilo dobro kada bi putari razmišljali više o magli.

POLICAJCI ZAUSTAVILI BMW KOD MITROVICE! Kada su videli JEDAN BROJ, OSTALI SU BEZ TEKSTA!

- Bilo bi sasvim primereno kada bismo na našim putevima imali sistem koji će detektovati gustinu magle i shodno tome gde će vozači dobijati naređenja kako da se ponašaju. Nije dobro da vozač sam procenjuje da li trebe da se kreće, po magli gde je vidljivost 30 metara, 30, 50 ili 120 (kilometara na sat), već treba da dobije jasna uputstva - rekao je Damir Okanović iz Komitetea za bezbednost saobraćaja.

On je prokomentarisao i postojeći sistem sa iscrtanim tačkama pored puta koje bi vozač trebalo da vidi u slučaju guste magle i iskalkuliše optimalnu brzinu.

- Simpatičan sistem, ali u eri informacionih tehnologija prevaziđen - istakao je.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

Voziti 160, 180 km/h stvarno nije normalno, ali nije normalno ni ograničiti 80 km/h na autoputu bez obzira što prolazi kroz grad.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija