• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2020

21:43

PATRIJARH IRINEJ I RUSKI AMBASADOR BOCAN-HARČENKO U "ČETIRI OKA"! Tema - napad Podgorice na SPC, MOSKVA ZABRINUTA SA SVOJE SVETINJE U CRNOJ GORI?!

Društvo

PATRIJARH IRINEJ I RUSKI AMBASADOR BOCAN-HARČENKO U "ČETIRI OKA"! Tema - napad Podgorice na SPC, MOSKVA ZABRINUTA SA SVOJE SVETINJE U CRNOJ GORI?!

Podeli vest

Srpski patrijarh Irinej primio je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Patrijarh je sa ruskim ambasadorom razgovarao u zgradi Patrijaršije, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

U saopštenju se ne navodi koje su bile teme razgovora patrijarha Irineja i ruskog ambasadora.

Nezvanično se saznaje da je jedna od tema bio i atak Crne Gore na SPC i njene hramove! 

Podsetimo, odmah posle usvajanja spornog zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori zvanična Moskva ke izrazila ozbiljnu zabrinutost.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije upozorilo je da novi zakonodavni akt između ostalog omogućava crnogorskim vlastima povlačenje iz upotrebe Srpske pravoslavne crkve (SPC) više od 650 religioznih objekata sa perspektivom njihove predaje raskolničkoj nepriznatoj "crnogorskoj pravoslavnoj crkvi".

PUTINA SU U JERUSALIMU SLUŠALI BEZ REČI, NIJE PROPUSTIO NI DA POMENE STRADANJE SRBA I SLOVENA... Kada je govorio ono što Crvena Armija zatekla u Aušvicu VLADAO JE "MUK I NEVERICA"!

- U suštini, radi se o jačanju administrativnog pritiska na Srpsku pravoslavnu crkvu, kako bi se u potpunosti istisnula iz Crne Gore. Ubeđeni smo u neophodnosti striktnog poštovanja zakonskih prava kanonskih pravoslavnih crkava. Zanemarivanje njihovog mišljenja, posezanje na istorijsku stvarnost, pokušaji uzurpiranja imovine, veštačko stvaranje uslova za razdvajanje vernika, praćeno je velikim problemima - stoji u saopštenju Ministrastva.

Iz Moskve su se čuli čak i zahtevi da Rusija zaštiti ono što je u Crnoj Gori dala srpskim crkvama i manastirima. Tako je Predsednik partije Ruski opštenarodni savez Sergej Baburin, pozvao je Moskvu da prekine politiku nemešanja u tok istorije.

SRBIJO OPREZ, SAD POSTAJE PREOZBILJNO - SMRTONOSNI KORONAVIRUS STIGAO U EVROPU! Francuska potvrdila da ima obolelih!

On je ukazao da su ruski carevi (čitaj - država) i privatni dobrotvori (čitaj - rusko društvo) davali novac hramovima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a ne antiruskim vlastima današnje Crne Gore. 

- Mora se zahtevati vraćanje te imovine Rusiji, a ruski narod će odlučiti ko u Crnoj Gori treba da tom imovinom raspolaže - naveo je Baburin u saopštenju koje je objavio portal Fakti.org.

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Фашизам у Црној Гори ударио на ПРАВОСЛАВЉЕ...!! Сотонске слуге, потомци идеје Секуле Дрљевића и Штедимлије, поново ударају на БОГА...!! То је и Хитлер радио... Сада здружени Украјинци, Хрвати и Милогорци...Мисле да су јачи од БОГА...Ако, удрите... Божија је та која се не пориче, него нариче...!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija