• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mondo

25.01.2020

14:22

PUTEVI SRBIJE VRAĆAJU NOVAC! Ko je platio ovu putarinu, dobiće pare nazad! Evo šta treba da uradite!

Društvo

PUTEVI SRBIJE VRAĆAJU NOVAC! Ko je platio ovu putarinu, dobiće pare nazad! Evo šta treba da uradite!

Podeli vest

Nakon što su se mnogi građani Srbije, zbog neodgovornog postavljanja četiri naplatne stanice u zoni grada Niša, opekli i platili 1.860 dinara za pređenih nekoliko kilometara puta, u „Putevima Srbije“, koji su i odgovorni, najavili su da će refundirati novac oštećenima!

Naime, pojedini vozači platili su 1.860 dinara na ime putarine, iako su iz Niša otišli samo do hotela "Nais" i vratili se nazad, što je oko 13 km, pošto kod tog objekta postoji podvožnjak koji povezuje dve strane auto-puta i omogućava povratak u Niš kroz istu naplatnu stanicu.

Darko Savić, pomoćnik izvršnog direktora Sektora za naplatu putarine u JP „Putevi Srbije“, kaže da su građani do postavljanja četiri nove naplatne stanice imali priliku da tu deonicu auto-puta koriste bez plaćanja, ali da sada, kada je uveden zatvoreni sistem naplate, to više nije moguće.

Foto: Shutterstock

Trenutno je naplata putarine u zatvorenom sistemu na 820 km i dnevni promet je oko 155.000 vozila. Imamo samo 13 slučajeva da je određeni učesnik ušao na jednoj naplatnoj stanici i vratio na istoj. To je učestalost na nivou statističke greške, odnosno iznosi tek 0,008 odsto - istakao je Savić.

Međutim, i Savić priznaje da ovaj sistem nije najbolje rešen, te da će 1.860 dinara biti vraćeno vozačima koji su uložili reklamacije.

Kao društveno odgovorno preduzeće, formirali smo radnu grupu unutar sektora za naplatu putarine i vrlo brzo, za nekoliko dana, izaći ćemo s nekim rešenjem ako ovo bude učestala pojava. Učesnicima koji su ove greške pravili prvih dana uvažili smo reklamacije i biće im izvršena refundacija novca, zaključuje Savić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija