• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

27.01.2020

14:34

ĐURIĆ POSLE SASTANKA U BERLINU: Očekujemo konkretna rešenjau predstojećem periodu

Društvo

ĐURIĆ POSLE SASTANKA U BERLINU: Očekujemo konkretna rešenjau predstojećem periodu

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas, nakon razgovora sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom o železničkoj liniji Beograd - Priština, da se konkretnim rešenjima nada u predstojećem periodu

- Sa ambasadorom Grenelom smo imali sastanak o obnavljaju železničkog saobraćaja između centralne Srbije i KiM i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima doneti korist - rekao je za Tanjug Ðurić, koji je predvodio delegaciju Srbije na sastanku u Berlinu.

Ðurić nije izneo detalje razgovora.

Sastanak o obnavljanju železničkog povezivanja Beograda i Prišine, na kojem su učestvovali predstavnici nadležnih resora i eksperti za železnicu i puteve, obe strane, iniciran je u dogovoru Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Najavljujući današnji razgovor, Vučić je u petak, konstatovao da se time ide dalje, posle dogovora o avio liniji između dva grada.

Govoreći o avioliniji Beograd - Priština, Vučić je precizirao tri ili četiri koraka, koji treba da budu simultani:

- Da se upostavi kontakt između Kfora i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, pravljenje njihovog sporazuma, zatim leks specijalis u Narodnoj skupštini i sporazum sa Lufthanzom, koji potpisuje Direktorat.

Slican postupak će, rekao je tada, biti napravljen i za železnicu, kako bi se olakšalo građanima.

Vučić je rekao da će, kada se upostavi železnička linija i autoput, to mnogo olakšati život za, na primer, 20.000 Srba u Gračanici, kao i za veliki broj Srba u Kosovskm pomoravlju, koji će imati najbržu vezu sa Nišem i Beogradom.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

сматрамо да би у преговарачки ТИМ требало обавезно УКЉУЧИТИ и Небојшу Стефановића - Министра Унутрашњих Послова Србије...! Симболично...!! Пошто сматрамо проблем Косова УНУТРАШЊИМ ПИТАЊЕМ СРБИЈЕ, а територију Косова – унутрашњом територијом Србије, онда би из ПРЕГОВОРА требало избацити људе – политичаре из сфере Министарства Спољних Послова Србије и саставити наш ТИМ ПРЕГОВАРАЧА из редова Министарства УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА, и тако симболично рећи целом свету – ДА СРБИЈА НЕ ПРИЗНАЈЕ КОСОВО као самосталну државу, нити Приштину и преговоре са њом као ИНСТРУМЕНТ Међународног права! То би имало итекако одјека у свету, и потпуно би претстављало заштиту - Уставног поретка Србије...!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija