• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.01.2020

18:04

KREĆE BRAČNI TURIZAM IZMEĐU SRBIJE I KAZAHSTANA! Karići odlikovali ambasadora Rustemova za doprinos prijateljstvu Srba i Kazahstanaca!

Društvo

KREĆE BRAČNI TURIZAM IZMEĐU SRBIJE I KAZAHSTANA! Karići odlikovali ambasadora Rustemova za doprinos prijateljstvu Srba i Kazahstanaca!

Podeli vest

Narodni poslanik Dragomir J. Karić uručio je orden porodice Karić Nurbahu Rustemovu, doskorašnjem ambasadoru Kazahstana na nerezidencijalnoj osnovi u Srbiji, sa sedištem u Budimpešti

Ukazom novog predsednika Kasima Žomarta Tokajeva u Srbiji je prvi put otvorena ambasada Kazahstana i za prvog ambasadora postavljen je Gabit Sizdikbekov, a Rustemov diplomatsku službu nastavlja u Rumuniji. 

- Ovo je velika čast za porodicu Karić. Nije tako lako steći prijatelje kojima možeš da daš ne odlikovanje već srce, a mi smo danas dali svoje porodično srce Nurbahu Rustemovu. Kao što je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa Kazahstancima smo više nego braća. Novost je da će se otvoriti direktna avionska linija između dve države, a imaćemo i jednu novu vrstu turizma za koju niste čuli do sada - bračni turizam - rekao je Dragomir J. Karić.

On je naveo da će se tako na porodičnoj povezanosti dodatno zbližiti kazahstanski i srpski narod. 

- U Srbiji već ima stotinak Kazahstanki koje su se udale za naše ljude, odlično govore srpski i čine srž kazahstanske dijaspore - rekao je Karić, koji je orden predao u svoje, u ime narodne poslanice Milanke Karić, počasnog konzula Kazahstana i predsednice Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Narodnoj skupštini Srbije, Bogoljuba Karića, predsednika i rodonačelnika BK grupe, i svih članova porodice Karić.

Ambasador Rustemov se zahvalio na ukazanoj časti i naglasio da je ponosan što je odlikovan za jačanje prijateljstva i saradnje između srpskog i kazahstanskog naroda. 

Istakao je da ce uvek raditi na unapredenju odnosa i još jednom podvukao da Kazahstan podržava teritorijalni integritet Srbije i da ce taj stav cvrsto zastupati u svim medunarodnim institucijama. 

Prethodno je ambasadore Rustemova i Sizdikbekova, kao i narodnog poslanika Dragomira J. Karića, člana Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom, primio predsednik Srbije Aleksandar Vucic, koji je svojim posetama Kazahstanu i državnickim aktivnostima podigao saradnju dve države na najvišu lestvicu. 

U Vladi Srbije uprilicen je sastanak i sa premijerkom Anom Brnabić na kojem je razgovarano o produbljivanju bilateralnih odnosa i kako da narodna diplomatija pomogne uspostavljanju još bolje klime za investicije, što je bila tema i susreta sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, koji je ambasadoru Rustemovu zahvalio na sveukupnom zalaganju tokom njegovog mandata.

U ime Maje Gojković, predsednice Narodne skupštine Srbije, koja takode održava intenzivne kontakte sa zvanicnicima Kazahstana, diplomate je primio potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija