• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

30.01.2020

23:00

KAKO NAJNOVIJE MERE SZO UTIČU NA SRBIJU?! Oglasio se Batut!

Društvo

KAKO NAJNOVIJE MERE SZO UTIČU NA SRBIJU?! Oglasio se Batut!

Podeli vest

Instutut za javno zdravlje "Batut" saopštava da vanredna situacija na globalnom nivou koju je progasila Svetska zdravstvena organizacija ima za cilj da obezbedi brzu međunarodnu pomoć članicama SZO, a državama se preporučuje da i dalje nastave sa primenom mera koje su već uspostavljene, uz praćenje daljih preporuka u narednim nedeljama

Javna zdravstvena pretnja od međunarodnog značaja proglašena je od strane generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije, nakon zasaadanja Odbora za vanredne situacije pri Međunarodnom zdravstvenom pravilniku.

Cilj zasedanja Odbora je bio da proceni trenutnu situaciju u svetu u odnosu na epidemiju izazvanu novim koronavirusom i da u skladu sa tom procenom preporuči generalnom direktoru SZO da li je potrebno i stručno opravdano proglasiti javno zdravstvenu pretnju od međunarodnog značaja.

Proglašenje ove situacije podrazumeva i omogućava aktiviranje procedura SZO za vanredne situacije, što ima za cilj da obezbedi brzu međunarodnu pomoć državama članicama SZO u kojima je potrebna, u cilju što efikasnijeg sprečavanja širenja i zaustavljanja epidemije izazvane novim koronavirusom.

ALARMANTNO! SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA PROGLASILA VANREDNU SITUACIJU NA MEĐUNARODNOM NIVOU! Broj obolelih od koronavirusa povećao se deset puta!

 

 

Državama članicama SZO se preporučuje da i dalje nastave sa primenom mera koje su već uspostavljene, uz praćenje daljih preporuka SZO u narednim nedeljama.

U Republici Srbiji, u skladu sa preporukama SZO, uspostavljene su potrebne sve mere u cilju brze detekcije eventualnih slučajeva obolevanja izazvanih novim koronavirusom, adekvatnog epidemiološkog zdravstvenog nadzora, kao i primenu svih neophodnih procedura – algoritama za postupanje sa sumnjama na prisustvo novog koronavirusa, a sve u cilju sprečavanja i kontrole širenja infekcija na teritoriji Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija