• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2020

16:33

OKO TV N1 SVE JE JASNO, ZAŠTO STE PREKINULI DIJALOG? Premijerka odgovorila novinarima ove televizije: NIJE REČ O SLOBODI MEDIJA VEĆ O NOVCU!

Društvo

OKO TV N1 SVE JE JASNO, ZAŠTO STE PREKINULI DIJALOG? Premijerka odgovorila novinarima ove televizije: NIJE REČ O SLOBODI MEDIJA VEĆ O NOVCU!

Podeli vest

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je u slučaju između N1 televizije i Telekoma Srbije sve rečeno i da je istina jasna

- Ja sam se umešala onda kada je to postalo politička kampanja i kada je rečeno da se radi o cenzuri, a u stvari radi se o komercijalnom dogovoru. Nije na meni da procenjujem da li je fer ili nije - rekla je Brnabić na konferenciji za novinare posle sastanka sa političkim predstavnicima Srba sa KiM.

Ona je na insistiranje novinarke N1 odgovorila da je ponuda Telekoma, da se N1 besplatno emituje do potpisivanja novog ugovora, fer, ali da se pre svega radi o pregovorima između dve kompanije oko komercijalnog ugovora, a ne o slobodi medija.

- Vaši vlasnici su prekinuli dijalog. Ako je javni interes zašto se ne dogovore, ali nemojte da govorite da je to pitanje slobode medija ili javnog interesa već novca - rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala i da je fascinantno koliko se vremena i energije troši na to pitane i upitala koliko se boraca za slobodu medija pobunilo kada su privremene institucije u Prištini zabranile medije na srpskom jeziku.

- Koliko njih? Nula. To su njihovi standardi. Važno je da mi nastavimo o tome da pričamo i nastavimo da se borimo za slobodu medija bilo da je N1 ili neki medij na srpskom jeziku - rekla je Brnabić.

SAD JE SVE JASNO! Junajted medija ne želi dogovor! Ćulibrk: Ponudili smo besplatno emitovanje N1, oni su i to odbili! (VIDEO)

 



Marko Ðurić, u funkciji potpredsednika Srpske napredne stranke, prokomentarisao je ironično da "ne može noćima da spava od brige" zbog toga da li će TV N1 moći za džabe, odnosno bez toga da plati jedan jedini dinar, da se emituje širom Srbije.

- Noćima ne mogu da spavam zbog toga i skoro sam zaboravio, malo mi još fali da zaboravim na Ðilasovih 619 miliona evra i malo mi fali da prestanem da se pitam kada će građanima Srbije položiti račune zbog toga što je za vreme kada je bio gradonačelnik Beograda prihodovao 619 miliona evra muljajući između ostalog sa medijima novcem građana Srbije - kazao je Ðurić.

POLITIČKIM PRITISCIMA OSTVARUJU FINANSIJSKE INTERESE! Ljiljana Smajlović OBJASNILA šta se krije iza navodne "ZABRANE" TELEVIZIJE N1! (VIDEO)

 



Ironično je primetio da mu se veoma dopada pristup N1 i kampanja koju vodi ta televizija.

- U potpunosti podržavam vašu kampanju i nadam se da ću uskoro zaboraviti Ðilasovih 619 miliona i da će mene amnezija uhvatiti. Možda uhvati i druge građane Srbije i možda Ðilas kao veliki mastermajnd nevidljive igre u kojoj potura razne pokrete da umesto njega izađu na izbore, možda zaista i pobedi na izborima - naveo je.

Potpredsednik SNS-a primećuje da bi u slučaju da Ðilas ponovo dođe na vlast bilo moguće da se ponovo javni resursi izdvajaju za finansiranje medija koji služe njemu i dodaje da će možda tada televizija N1 dobijati ne 619 miliona evra, već iznose koji se mere milijardama, s obzirom da je sada budžet daleko puniji nego što je bio dok je Ðilas bio na vlasti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija