• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2020

16:39

PRED NAMA JE GODINA MODERNIZACIJE I OPREMANJA KOPNENE VOJSKE! Ministar Vulin obišao pripadnike 15. tenkovskog bataljona Prve brigade!

Društvo

PRED NAMA JE GODINA MODERNIZACIJE I OPREMANJA KOPNENE VOJSKE! Ministar Vulin obišao pripadnike 15. tenkovskog bataljona Prve brigade!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 15. tenkovskog bataljona Prve brigade kopnene vojske koji na Vojnom kompleksu “Orešac” izvode pripremno gađanje iz naoružanja tenka M-84

Ministar Vulin je istakao da se Vojska Srbije svakodnevno obučava i priprema za izvršenje svih svojih zadataka.

- Samo obučena, samo dobro pripremljena vojska može da odgovori na sve izazove u modernom svetu. Vojska Srbije vodi računa da obuka bude na najvišem mogućem nivou, da svi budu bezbedni i zdravi, ali u narednom periodu će, svakako, posebno kada su u pitanju naše oklopne jedinice, obratiti pažnju na modernizaciju naših sredstava. Naši tenkovi moraju da odgovore na sve moguće pretnje - naglasio je ministar Vulin, dodajući da možemo da vidimo da se u okruženju sve zemlje opremaju najsavremenijim tenkovima i najsavremenijim sredstvima u naoružanju oklopnih jedinica, pa tako i Vojska Srbije mora da bude u stanju da odgovori i da ima sredstva kojima može da odgovori na baš svaku pretnju i baš svaki izazov.

 

Foto: Ministarstvo odbrane

Godina pred nama, najavio je ministar Vulin, biće godina Kopnene vojske i godina u kojoj će se najviše ulagati u modernizaciju i remont sredstava koje poseduje i koristi Kopnena vojska.

- Kopnena Vojska, kao najbrojniji vid Vojske Srbije, mora biti spremna i pripremljena da odgovori baš na svaki izazov, a to podrazumeva i obuku i modernizaciju - zaključio je ministar Vulin.

Komandant 15. tenkovskog bataljona Prve brigade kopnene vojske potpukovnik Borislav Krnjajić istakao je da je danas realizovan jedan od segmenata obuke koju pripadnici tog bataljona izvode tokom ove godine.

- Koristimo ovo strelište na poligonu “Orešac” kako bi realizovali sve one pripremne radnje za izvođenje kompleksnijeg gađanja kasnije na poligonu “Pasuljanske livade” - istakao je potpukovnik Krnjajić, dodajući da je danas izveden jedan redni broj pripremnog gađanja koju prolazi posada tenka.

Prema njegovim rečima, cilj gađanja je da se posade tenka uvežbaju i osposobe u pravilnom osmatranju, uočavanju ciljeva, nišanjenju i gađanju tih ciljeva na poligonu.

- Rezultati gađanja su vrlo dobri i odlični i dalje nastavljamo rad po planu logorovanja, tokom kojeg smo planirali da izvedemo više vrsta školskih i pripremnih gađanja, kao i gađanja naoružanjem roda pešadije - naglasio je potpukovnik Krnjajić.

Foto: Fotoilustracija

Među onima koji su tokom današnjeg gađanja na poligonu “Orešac” ostvarili najbolji rezultat je i desetar Stevica Gavrić, nišandžija na tenku M-84.

- Moj zadatak, kao pojedinca posade, bio je da pripremim sistem za upravljanje vatrom, a ovaj uspešno izvedeni zadatak doprineće u izvršavanju složenijih zadataka koji nam predstoje na poligonu “Pasuljanske livade” – naglasio je desetar Gavrić izražavajući zadovoljstvo odličnim rezultatom koji je postigao na današnjem gađanju.

Gađanju na vojnom kompleksu “Orešac” prisustvovali su i zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija