• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

05.02.2020

14:19

NEGOTIN DOBIO MODERNU POLICIJSKU STANICU! Stefanović: Da građani osete da mislimo na njih svakog dana!

Društvo

NEGOTIN DOBIO MODERNU POLICIJSKU STANICU! Stefanović: Da građani osete da mislimo na njih svakog dana!

Podeli vest

Negotin je danas dobio novu zgradu Policijske stanice, a potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su policija i građani u ovom mestu dobili savremen objekat koji će omogućiti efikasniji rad policije

 

- Kao što smo obećali krajem avgusta prethodne godine započeti su ozbiljni i obimni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji ovog prostora, kako bi se pripremio za useljenje policijske stanice i drago mi je što su građani Negotina i naše kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova dobile jedan savremen objekat koji može da zadovolji sve potrebe građana i policije - rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Foto: MUP Srbije

Ministar je objasnio da će u novom objektu građani brže ostvariti svoja prava, od vađenja ličnih karata, pasoša, vozačkih i saobraćajnih dozvola, ali i svih drugih poslova koje treba da obave u policiji.

- Novi objekat omogućiće i bolje uslove rada policijskim službenicima, jer su u njemu, između ostalog, smeštene savremene prostorije saobraćajne i kriminalističke policije, prostorije za rad sa maloletnim licima - naveo je ministar i dodao da je želja da "građani osete da mislimo na njih svakoga dana".

Foto: MUP Srbije

Tekst potpisa

Zbog toga će, naveo je, sledeća faza biti povezivanje video-nadzora koji postoji u školama sa policijskom stanicom, ali i izgradnja novog video-nadzora koji će omogućiti da ulaz i izlaz iz mesta na teritoriji opštine Negotin bude povezan sa policijskom stanicom, čime će biti obezbeđeni domovi i povećana bezbednost građana.

Stefanović je razgovarao s načelnikom Policijske uprave Bor, načelnikom Policijske stanice Nagotin, ali i predsednikom opštine u ovom mestu, te istakao da od početka godine na teritoriji Policijske uprave Bor nije počinjeno nijedno ozbiljnije krivično delo.

- To ne znači da policija nije budna i intenzivno se radi svakoga dana da stopa kriminaliteta, koja je smanjena i prošle godine, bude još niža - rekao je Stefanović i dodao da je posao Ministarstva unutrašnjih poslova da policiji, koja svoj posao obavlja u službi građana, obezbedi bolja vozila, uniforme i bolje prostorije.

Foto: MUP Srbije

Cilj je da građani osete boljitak, efikasnost i brzinu u postupanju policije, da vide da rad policije u zajednici daje rezultate i da je iz godine u godinu Srbija sve bezbednija zemlja, naglasio je ministar, a lokalnoj samoupravi i ljudima iz policije zahvalio je što su se potrudili da u relativno kratkom roku Negotin dobije modernu policijsku stanicu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija