• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.02.2020

22:29

ODRŽANA PROMOCIJA ŠEŠELJEVE KNJIGE "U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA"! Početak obeležio incident!

Društvo

ODRŽANA PROMOCIJA ŠEŠELJEVE KNJIGE "U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA"! Početak obeležio incident!

Podeli vest

Promocija knjige lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja "U Srebrenici nije bilo genocida", odrzana je večeras u Beogradu u zgradi opštine Stari Grad. Pre početka promocije dogodio se incident

Autor knjige Vojislav Šešelj rekao je da smatra da zločin u Srebrenici ne služi na čast Srbima, da se njime ne mogu ponositi, ali da se desio i da ga treba osuditi.

- Zločin se desio, ali genocida nije bilo i pravi intelektualci se ne zaleću i malo je oni koji kažu da je to genocid - rekao je Šešelj.

Foto: Tanjug



Istakao je da kod genocida postoje specifične namere, a da u Srebrenici nije utvrđeno da je toga bilo.

Početak promocije obeležio incident

Pred početak promocije došlo je do incidenta, kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo hteli da podele svoj "Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini", a Šešelj zatražio od obezbeđenja da ih ukloni iz zgrade.

Među njima je bila i bivša direktorka Fonda za Humanitarno pravo Nataša Kandić, koja je obezbeđenje takođe udaljilo iz hola zgrade Opštine stari grad.

Fond za humanitarno pravo postavio je na svoj Tviter nalog video na kojem se vidi dolazak Šešelj u zgradu opštine Stari grad i čuje kako traži od obezbeđenja da ih udalji.


 


Profesor Nenad Kecmanović rekao je da je naslov knjige "pretesan" za sve što je knjigom obuhvaćeno.

Foto: Tanjug



Niko ne osporava masovnost, ni monstruoznost, ni vinovnivike već genocidnost i kontekst tog događaja, kaže Kecmanović.

U knjizi Šešelj polazi od daleke istorije, srednjevekovne Bosne, pa sve do nastanka Republike Srpske i građanskog rata u Bosni, kaže Kecmanović i dodaje da delo odlikuje "dokumentovano i analitički precizno pisanje".

- Knjigu treba shvatiti kao nastavak borbe za nacionalnu stvar pisanjem i nezaobilaznim argumentima za reviziju najtežih haških presuda - smatra Kecmanović.

Advokat Dragoljub Tomašević ocenjuje da trotomno delo Vojislava Šešelja predstavlja jedno od njegovih najboljih dela do sada, a advokat Sava Anđelković ističe da je reč o ozbiljom delu koje opisuje kompleksnost situacije i događaja u Srebrenici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Срби су једини доживели на Балкану истински - ГЕНОЦИД... Убијана су српска деца и жене... Стрељање заробљеника - супротно је Женевској Конвенцији о правилима рата, и претставља КРИВИЧНО ДЕЛО... - АЛИ НИКАКО НЕ МОЖЕ БИТИ КВАЛИФИКОВАНО КАО ГЕНОЦИД...!! То је обична политичка будалаштина, новоскројене нације, која још увек има КРИЗУ ИДЕНТИТЕТА...!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija