• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2020

16:32

ISPRAVLJENA NEPRAVDA! 78 PODOFICIRA I PROFESIONALNIH VOJNIKA PRIMLJENO NA NEODREĐENO VREME! Ministar Vulin na svečanosti: Jačamo vojsku Srbije!

Društvo

ISPRAVLJENA NEPRAVDA! 78 PODOFICIRA I PROFESIONALNIH VOJNIKA PRIMLJENO NA NEODREĐENO VREME! Ministar Vulin na svečanosti: Jačamo vojsku Srbije!

Podeli vest

U Beogradu je danas svečano obeležen prijem 78 podoficira i profesionalnih vojnika koji su do sada radili na određeno vreme u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme

 

- Vojska Srbije brine o svim svojim pripadnicima. Njen vrhovni komandant, predsednik Aleksandar Vučić, naredio je da se sve nepravde u Vojsci Srbije isprave, a to znači da se ispravi nepravda i prema ljudima koji zbog raznih birokratkih procedura nisu došli do odgovarajućih podoficirskih činova i da se nagradi njihova vrednost - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je istakao da je 78 podoficira primljeno, što od onih koji su nekada bili podoficiri, pa su im istekli ugovori, do profesionalnih vojnika koji sada ulaze u podoficirski status, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


- Na prvom mestu u pitanju je Specijalna brigada, jer na taj način čuvamo one najkvalitetnije, najmlađe i najsnažnije, i oni od sada više ne moraju da brinu za svoju budućnost, koja je sada izvesna i sigurna - rekao je Vulin i dodao da ti pripadnici sada imaju sva prava, a dalje napredovanje zavisiće samo od njihove spremnosti da uče i da rade.

Foto: www.mod.gov.rs



On je istakao da Vojska Srbije na ovaj način pokazuje da je u stanju, ne samo da se vrati unazad i ispravi nepravde prema svojim najvernijim ljudima, koji je nikada nisu napustili, „iako je bilo teško“ - već i da razmišlja unapred, da okuplja nove snage, nove ljude i da ove mlade pripadnike proizvede u prve podoficirske činove.

- Prošle su decenije otkako smo imali ovako veliki priliv podoficira i od kad smo imali ovako veliki broj unapređenja. Očekujem da ćemo ovim trendom i nastaviti i da ćemo još više od 200 profesionalih vojnika prevesti u podoficirske činove, da će tako Vojska Srbije biti još snažnija - rekao je Vulin.

DRŽAVA BRINE O VOJSCI! Vulin: Zahvaljujući predsedniku Vučiću bolji je položaj vojnika!

 



Nedavno usvojenim izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije stvoreni su uslovi da se podoficiri i profesionalni vojnici na određeno vreme, mogu, nezavisno od propisanih uslova u pogledu godina života, ukoliko potrebe službe zahtevaju, primiti bez konkursa u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme u svojstvu podoficira.

Shodno tome, na osnovu odluka ministra odbrane o popuni formacijskih mesta u Vojsci Srbije neposrednim prijemom i naredbi načelnika Generalštaba, u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme primljena su 42 podoficira čiji je ugovor bio na određeno vreme, kao i 36 profesionalnih vojnika iz Specijalne brigade, koji će biti podoficiri primljeni na neodređeno vreme u novoformiranoj 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi.

Foto: www.mod.gov.rs



Doskora profesionalni vojnik, a od danas mlađi vodnik Ivan Obrenović, jedan je od ljudi koji su sada svoju sudbinu zauvek vezali za Vojsku Srbije.

- Danas smo ovde radi našeg prevođenja u prve podoficirske činove, što otvara novo poglavlje u našim životima. To nam omogućava mnogo toga i donosi dosta benefita, ali naravno i mnogo obaveza i odgovornosti. Moje kolege i ja trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje. Ostaću i dalje u Specijalnoj brigadi i zaista mi je drago da mi je obezbeđena izvesna karijera u vojsci Srbije, a nadam se da će ići uzlaznim tokom - kaže mlađi vodnik Ivan Obrenović.

On posebno ističe da mu prija „izvesna finansijska stabilnost“ koja sledi: „Još uvek nemam porodicu, ali sada već mogu da razmišljam o njenom stvaranju, baš kao i o kupovini stana ili nečeg u tom pravcu“.

 



Mlađi vodnik Ivan Obrenović osvojio je Zlatnu medalju na Međunarodnim vojnim igrama u disciplini „Snajperska granica“ prošle godine u Belorusiji.

Vodnik prve klase Dragan Čučak, rukovalac u Komandi čete Komandnog centra Logističke baze, kaže da mu je današnji dan jedan od najsrećnijih od kada je počeo da radi za vojsku Srbije.

- Od prvog dana, 27. jula 2009. godine, kada sam postao profesionalni vojnik Vojske Srbije, jedina želja mi je bila da postanem njen podoficir. Ovim činom ministra odbrane i načelnika Generalštaba, moje muke su, kad je reč o tom problemu, završene i spreman sam da se potpuno posvetim svom poslu i radu u svojoj jedinici - kaže vodnik prve klase Dragan Čučak.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović sa saradnicima, državni sekretar Bojan Jocić i visoke starešine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

STRAH VAM KALJA OBRAZ, NISTE ME SPREČILI DA BUDEM SA SRBIMA I NEĆETE! Ministar Vulin odgovorio crnogorskom ministru spoljnih poslova!
Politika

STRAH VAM KALJA OBRAZ, NISTE ME SPREČILI DA BUDEM SA SRBIMA I NEĆETE! Ministar Vulin odgovorio crnogorskom ministru spoljnih poslova!

Gospodin Darmanović loše krije strah od svega što je simbol Srbije. Da je mogao da nam prekreči trobojke na reverima i to bi uradio. Ako su uniforme oficira Vojske Srbije problem na grobu Pavla Bulatovića, a zašto onda nisu bile problem na grobu Momira Bulatovića? Tada je delegaciju Ministarstva odbrane Srboje uz mene činio general Želimir Glisović i pukovnik Mimović, obojica u uniformama, izjavio je ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin odgovarajući ministru spoljnih poslova Crne Gore koji je rekao da poseta ministra Vulina nije bila drzavna već privatna i da "grob Pavla Bulatovića nije spomenik od državnog značaja pa korišćenje vojne uniforme nije opciha koja se razmatra".

11.02.2020

15:22

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija