• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

14.02.2020

13:12

POMOĆ IZBEGLICAMA ZA KUPOVINU KUĆA! Kikinda dodeljuje bespovratna sredstva!

Društvo

POMOĆ IZBEGLICAMA ZA KUPOVINU KUĆA! Kikinda dodeljuje bespovratna sredstva!

Podeli vest

Grad Kikinda dodeljuje bespovratnu pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica prilikom kupovine 15 seoskih kuća na teritoriji Republike Srbije, a pravo da konkurišu na javnom pozivu imaju osobe sa prijavljenim prebivalištem na teritoriji Kikinde

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglim osobama biće objavljen 3. marta ove godine na oglasnim tablama Gradske uprave Kikinda i mesnih zajednica, kao i na internet prezentaciji grada www.kikinda.rs i Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs.

Bespovratna pomoć za kupovinu seoske kuće moguća je u maksimalnom iznosu do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, a obuhvata i dodelu paketa u građevinskom materijalu i opremi u cilju poboljšanja uslova života u vrednosti do 1.500 evra, po porodičnom domaćinstvu.

Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima prilikom kupovine seoske kuće u iznosu do 50 odsto od iznosa namenjenog za rešavanje stambenog pitanja, i to u maksimalnom iznosu do 4.750 evra u dinarskoj protivvrednosti. Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije ikoja mora biti upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu, kao i da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje.

Foto: V. N.


Pomoć za kupovinu 15 seoskih kuća realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programau Republici Srbiji, Potprojekat 9-seoske kuće. Javni poziv će trajati od 12. marta do 27. aprila ove godine.

Izbegle porodicena teritoriji kikindske opštine koje su takav status stekle u Republici Srbiji uslovljen ratnim događanjima 90-tih, do sada su na sličan način otkupile 84 seoskih kuća, a 90 stanova im je dodeljeno u okviru Regionalnog stambenog projekta. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veki

pre 4 godine

Evo sad iselise u Alibunaru sestoro dece koje je majka ostavila, pa tako napustenu kucu izbeglice mogu kupiti od pomoci, posto ljudi rodjeni u Srbiji se iseljavaju jer nemaju pomoc. Bruka i bezobrazluk nevidjene vrste. Te izbeglice su u okolini Beograda sagradile milion bespravnih objekata i dobro uhlebile u mnogim drzavnim firmama i non stop uzimaju neku pomoc ,a rodjeni u Srbiji mnogi postali veca beda od njih.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija