• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2020

07:47

ŽIVELA SRBIJA! Vučić čestitao građanima Sretenje, Dan državnosti Srbije!

Društvo

ŽIVELA SRBIJA! Vučić čestitao građanima Sretenje, Dan državnosti Srbije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je građanima Srbije Srtenje - Dan državnosti Srbije

- Čestitam Sretenje, državni i nacionani praznik. Živela Srbija - poručio je sinoć predsednik Srbije iz Minhena gde je imao brojne bilateralne sastanke u okviru a i na marginama Minhenske bezbednosne konferencjie.

Srbija danas obeležava Dan džavnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobadanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

POBEDNIK SE VRATIO NA KALEMEGDAN! Pogledajte kako je izgledao povratak simbola Beograda! (VIDEO)

Predsednik će danas povodom Sretenja zaslužnim građanima i institucijama uručiti odlikovanja, a među onima kojima su dodeljena su i predsednik Češke Miloš Zeman i pisac Peter Hanke.

Vučić će se takođe sastati i sa predstavnicima Srba iz regiona, a tom sastanku će prisustvovati i patrijarh srpski, član predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović.

Ceremoniju obeležavanja Dana državnosti u Orašcu predvodiće predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubirliović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Giša

pre 4 godine

Poštovani predsjedniče Vama i svim građanima Srbije čestitam praznik sa ove strane Drine iz zone sumraka.

Lane

pre 4 godine

Svaka cast predsednice sto uvazavate svoj narod !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija