• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.S.T.

18.02.2020

12:23

PRESUDA U KORIST NIKOLE PETROVIĆA: Udovički za laži da plati 1.000.000 dinara!

Društvo

PRESUDA U KORIST NIKOLE PETROVIĆA: Udovički za laži da plati 1.000.000 dinara!

Podeli vest

Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je da nekadašnja supruga predsednika američke kompanije CWP Lidija Udovički zbog klevete isplati milion dinara odštete i plati sudske troškove bivšem direktoru "Elektromreža Srbije" (EMS) Nikoli Petroviću. Sud je utvrdio da su njene tvrdnje o navodnom reketiranju neosnovane i da je tako Petroviću povredila čast i ugled

Kako se navodi u presudi, neistiniti su navodi "sadržani u pismu tužene od 31. marta 2014. godine, iz mejl korespodencije tužene i Aleksandre Jerkov, iz mejla tužene iz marta meseca 2014. godine i iz transkripta telefonskog razgovora tužene i Bojana Pajtića, koji je objavljen 29. septembra 2015. godine na internet stranici www.teleprompter.rs". U toj komunikaciji se tvrdilo da je EMS tražio novac kako bi kompanije priključio na elektromrežu.

Udovički je, prema obrazloženju, slagala da je EMS investitore pritiskao "pokušavajući da sprovede reket, a da se sekretarijat plaši da ih otkači i primeni zakon". Takođe, utvrđeno je da nije tačno da su "sličan problem" imali i u kragujevačkom "Fijatu", ali da su se "uspešno oduprli i sagradili i pustili u rad svoj dalekovod".

- Potpuno je neverovatno, van svake zakonom određene nadležnosti JP EMS, da na svoju ruku, bez izjašnjavanja nadležnih ministarstava i Vlade, interpretira zakon vršeći pritisak i to sa pozicije jednog uticajnog javnog preduzeća sa moćnom političkom pozadinom, koje su svi svesni, uputi dopis Pokrajinskom sekretarijatu kojim se zabranjuje da se omogući investitoru potpuno jasnog zakonskog prava, koje su drugi investitori, u istoj situaciji, već realizovali - piše u prepisci za koju je utvrđeno da sadrži neosnovane optužbe.

Među lažnim optužbama je i tvrdnja da je "Nikola Petrović tražio dva miliona evra kako bi se vetro-park priključio na mrežu EMS".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Karma

pre 4 godine

Malo će da plati, trebalo je da bude bar 5 miliona pa da joj nikad više na pamt ne padne da ljudima uništava život lažima ali i da bude jasna poruka svima koji to rade, recimo Aleksiću za laži oko Jovanjice, Mariniki Tepić za laži o Vučiću, Bošku Obradoviću, Bastaću ...

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija