• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.02.2020

11:17

GRADONAČELNIK BEČA OSUDIO GRAFITE PROTIV SRBA: Ovo je multikulturalni grad u kome nema mesta za mržnju, fašizam i rasizam!

Društvo

GRADONAČELNIK BEČA OSUDIO GRAFITE PROTIV SRBA: Ovo je multikulturalni grad u kome nema mesta za mržnju, fašizam i rasizam!

Podeli vest

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig osudio je grafite mržnje koji su se protiv Srba pojavili u glavnom gradu Austrije

Nakon što je Ambasada Srbije u Beču uputila notu Ministarstvu spoljnih poslova Austrije povodom tih grafita ispisanih na zgradama u 12. bečkom okrugu, Ludvig je u pismu koje je uputio ambasadoru Srbije Nebojši Rodiću iskazao zabrinutost zbog ovakvih pojava.

On je naglasio da je Beč naročito ponosan na mnogobrojnost nacionalnih zajednica, pre svega na srpsku zajednicu u ovom gradu i podsetio da je glavni grad Austrije otvoren multikulturalni grad u kome nema mesta za mržnju, fašizam i rasizam, kao i da se ne sme dozvoliti da se prave bilo kakvi razdori među narodima.

Nadležnim službama je naloženo da najhitnije prekreče grafite.

Početkom nedelje otkrivena su dva grafita u 12. bečkom okrugu, na dve zgrade udaljene na oko 50 metara, s porukom mržnje prema Srbima "Srbi na vrbe“ uz ustaški simbol i "Smrt psima i Srbima“.

Ambasada Srbije je odmah reagovala uputivši notu ministarstvima unutrašnjih i spoljnih poslova, osuđujući ovakve poruke mržnje prema Srbima i zatraživši hitnu reakciju, kao i otkrivanje počinilaca.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija