• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.02.2020

13:53

MINISTAR ALEKSANDAR ANTIĆ: Krajem 2024. očekujemo početak eksploatacije jadarita

Društvo

MINISTAR ALEKSANDAR ANTIĆ: Krajem 2024. očekujemo početak eksploatacije jadarita

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da se, ako sve bude kako treba, krajem 2024. odnosno početkom 2025. godine može očekivati početak eksploatacije rude jadarit u okviru projekta "Jadar" koji u okolini Loznice realizuje kompanija Rio Tinto.

U toku je značajna faza razvoja ovog projekta koji kompanija Rio Tinto realizuje u Srbiji, kaže ministar Antić i navodi da su završena geološka istraživanja i da će Rio Tinto u narednih 18 meseci imati čitav niz aktivnosti koje treba da realizuje, da urade studiju izvodljivosti, overi rezerve i na kraju da apliciraju za dozvolu za izgradnju rudnika.

"Ako sve bude kako treba, krajem 2024. početkom 2025. godine možemo očekivati početak eksploatacije, a investicija u otvaranje rudnika je 1,5 milijardi dolara", rekao je Antić tokom posete kompaniji Rio Tinto.

Ministar je istakao da je u pitanju jedan od najzančajnijih projekata za našu zemlju koji će, kako je rekao, bez dileme promeniti Srbiju.

Očekuje, kaže, da ta rudarska kompanija donese investicionu odluku u narednom periodu.

"Ja duboko verujem da će ta investiciona odluka biti pozitivna uzimajući u obzir da je kompanija Rio Tinto do sada u istraživanja uložila više od 200 miliona dolara", rekao je Antić navodeći da je zajedno sa premijerkom Srbije bio u prilici da se uveri u ozbiljnost procesa koji se desio na realizaciji projekta.

"U proteklih gotovo 16 godina je ovde čitav tim stranih i domaćih stručnjaka radio vredno i posvećeno i mi smo danas vrlo blizu tome da možemo da govorimo o otvaranju rudnika", rekao je Antić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija