• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.02.2020

06:58

SNEG IZNENADIO SRBIJU, a evo kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje: U PETAK SE SPREMITE ZA OLUJU, a za vikend NOVI PREOKRET

Društvo

SNEG IZNENADIO SRBIJU, a evo kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje: U PETAK SE SPREMITE ZA OLUJU, a za vikend NOVI PREOKRET

Podeli vest

Danas će u celoj zemlji biti vetrovito i hladno, ujutru i pre podne u centralnim i južnim krajevima oblačno, mestimično s kišom ili snegom.

Od sredine dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti i u ostalim krajevima. Vetar umeren i jak, severozapadni, uveče u slabljenju.

Najniža temperatura od dva do pet, najviša dnevna od sedam do 10 stepeni. I u Beogradu vetrovito i hladno, tokom jutra oblačno s kišom a zatim suvo uz razvedravanje. Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni, uveče u slabljenju.

Prema prognozi Marka Čubrila, u četvrtak tokom dana prestanak padavina i delimično razvedravanje te će maksimumi ponegde biti i do 7 stepeni Celzijusa, ipak uveče dosta hladno.

Foto: Infomrer.rs

 

U petak ujutro nov, hladan, front će prvo zahvatiti severozapadne predele donoseći jačanje vetra, kišu i susnežicu nižim, a sneg predelima preko 500mnv. Tokom dana ovo pogoršanje će se premeštati dalje na istok donoseći nižim predelima prolaznu kišu ili susnežicu, a preko 600mnv će biti vlažnog snega, dok se nešto konkretniji sneg očekuje nad jugom Srbije i severom Crne Gore, posebno u predelima preko 900mnv. Ponovo će duvati umeren i jak, a na severu regiona na udare i olujan severozapadni vetar. Uveče će uz razvedravanje vetar naglo oslabiti.

Foto: Informer

 

U subotu ujutro hladno uz slab mraz nad većim delom regiona, a tokom dana pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar će okrenuti na jugozapadni smer, a maksimum će ponegde dostići i oko 15 stepeni Celzijusa.

Drugog dana vikenda i dalje toplo uz povećanje oblačnosti i kišu posle podne i uveče koja će prvo zahvatiti zapadne i severozapadne predele regiona. Snežna granica dosta visoko, na oko 900mnv.

Početkom naredne nedelje promenjljivo i malo svežije uz povremenu kišu u nižim i sneg preko 800mnv, ali se obilnije padavine ne očekuju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija