• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.03.2020

15:02

PRIPADNICI SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE nizom manifestacija obeležili Svetski dan civilne zaštite! (FOTO)

Društvo

PRIPADNICI SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE nizom manifestacija obeležili Svetski dan civilne zaštite! (FOTO)

Podeli vest

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležili su 1. mart Svetski dan civilne zaštite nizom manifestacija u želji da ukažu na značaj ove službe neophodne u slučaju nesreća i katastrofa i podsetili na njihove žrtve i podvige

Tako su pripadnici Sektora u mnogim mestima u Srbiji održali više pokaznih vežbi na trgovima i školskim drvorištima, kao i svečane sednice štabova na kojima su prezentovali postignut rad i obučenost specijalizovanih jedinica civilne zaštite.

Foto: MUP Srbije

Inače, na teritoriji Srbije dosad je formirano 200 specijalizovanih jedinica civilne zaštite za zaštitu i spasavanje, kao i 27 komandi tih jedinica.

Foto: MUP Srbije

Oko 2.500 pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite prošlo je osnovnu obuku i oni su raspoređeni u jedinice kao što su za zaštitu od požara, spasavanje na vodi i pod vodom, pružanje prve pomoći, radiološko-hemijsko-biološku zaštitu, spasavanje iz ruševina i zbrinjavanje.

Foto: MUP Srbije

Međunarodna organizacija za civilnu odbranu koja promoviše rad službi civilne zaštite širom sveta i ukazuje na značaj njihove saradnje i potrebe solidarnosti u zajedničkoj borbi je na Generalnoj skupštini 1990. godine ustanovila 1. mart kao Svetski dan civilne zaštite.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija