• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.03.2020

11:20

Pelemiš: Građani ne treba da se plaše, zdravstveni sistem spreman

Društvo

Pelemiš: Građani ne treba da se plaše, zdravstveni sistem spreman

Podeli vest

Nekadašnji direktor Infektivne klinike Klinickog centra u Beogradu, profesor Mijomir Pelemiš rekao je da građani ne treba da se plaše i da se moglo očekivati da će se koronavirus pojaviti i kod nas.

On je na konferenciji za novinare rekao da je zdravstveni sistem Srbije u potpunosti spreman da ukaže pomoć i adekvatno zbrine obolele.

"Zdravstveni sistem je spreman da ukaže pomoć obolelima i važno je i da su građani svesni problema koji može nastati, a opet je sve to rezultat rada svih posebno radne grupe, da je sve dobro bilo organizovano i da se nadzor kada je u pitanju ovaj virus nastavlja ", rekao je Pelemiš.

Naveo je da je prvi slučaj na vreme otkriven i da se pacijent dobro oseća te da je važno da ne dođe do panike u javnosti.

Foto: Reuters

 



On je kazao da nema razloga da se građani zatvaraju i budu u izolaciji.

"Ništa se ne menja, mi smo i do sada radili ka da je bolest već tu. Imamo sreću što današnji infektolozi već imaju iskustvo sa različitim epidemijama, zdravstveni sistem funkciononiše dobro, postoji mogućost da bude i više bolesnika, ali važno je da su svi kapaciteti spremni", rekao je Pelemiš.

Istakao je da se oboleli pacijent poneo veoma odgovorno i na vreme javio zdravstvenim službama.

Pelemiš je je preporucio da hronični, posebno stariji bolesnici povedu računa, i da se ne kreću mnogo na javnim mestima, prevozu i slično...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija