• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

11.03.2020

07:00

JASMINA U ZORU UŠLA U DEČIJU SOBU Od prizora koji je tamo ugledala ZALEDILA SE I UBRZO JE NASTALA NEVEROVATNA DRAMA KOJA JE POLICIJU DIGLA NA NOGE

Društvo

JASMINA U ZORU UŠLA U DEČIJU SOBU Od prizora koji je tamo ugledala ZALEDILA SE I UBRZO JE NASTALA NEVEROVATNA DRAMA KOJA JE POLICIJU DIGLA NA NOGE

Podeli vest

Kad sam u nedelju ujutru videla da mi nema bebe u krevetu, mislila sam da ću umreti od šoka! Plakala sam, molila Boga da je neko nije oteo i ubio... Onda je usledio novi šok, kad sam čula da nam je devojčica, koju znam odranije, ukrala bebu iz kuće! Ta mala mi je priredila pakao, ali kad sam videla ćerkicu živu, pao mi je kamen sa srca, priča Jasmina Nikolić (35) iz Pančeva.

Ona nam je ispričala da se njena ćerka iz prvog braka ranije družila sa malom M. O. (12), koja joj se u nedelju u zoru ušunjala u kuću i ukrala joj iz kreveta osmomesečnu ćerkicu Marinu. M. O. je uglavnom živela na ulici, a otetu bebu je htela da iskoristi za prosjačenje, da bi dobila više para od prolaznika.

Foto: Informer - Zoran Sinko

 


Prema Jeleninim rečima, ona je oko četiri sata ujutru nahranila ćerkicu i stavila je u krevet, a nestanak bebe primetio je tri sata kasnije njen muž Željko Zlatanovski (28). Odmah su pozvali policiju i počela je grčevita potraga za bebom.


- Šta mogu majka i otac da pomisle kada se probude i vide da im nema bebe? Samo najgore! Vrištala sam, plakala... Htela sam da se ubijem! Dok su nas ispitivali u policijskoj stanici, pala sam u nesvest. U početku nam nisu verovali, sumnjali su da nešto lažemo. Pitali su nas da li pristajemo na poligrafsko ispitivanje, i naravno da smo pristali! Nismo ništa ni krili ni lagali - priča šokirana Jasmina.

Foto: Informer - Zoran Sinko

 


U međuvremenu, kaže ona, na lokalnoj radio-stanici emitovana je vest o nestanku bebe. Igrom slučaja, vozač autobusa na liniji Pančevo - Kačarevo čuo je tu vest i ugledao malu M. O. kako sa bebom u kolicima ulazi u vozilo. On je odmah shvatio da je to oteta beba, pa je odvezao autobus pravo pred Jasmininu i Željkovu kuću, jer je zapamtio adresu koja je emitovana na radiju.


- U to vreme muž i ja smo bili u policijskoj stanici na ispitivanju. Hitna pomoć i policija su preuzeli našu bebu od vozača autobusa i odveli je na pregled u Hitnu pomoć. Tad su nas obavestili da nam je ćerkica pronađena živa i zdrava i policajci su nas odvezli kod nje. Kada sam ušla u Hitnu pomoć i videla je... Ne mogu rečima da vam opišem koliko mi je laknulo... Do neba smo zahvalni vozaču autobusa - kazala je ona.


Jasmina i Željko, inače, nisu hteli da kažu nijednu ružnu reč o devojčici koja im je otela dete, iako ističu da im je priredila pakao koji nikad neće zaboraviti.

Foto: Informer - Zoran Sinko

 


- Ona je vršnjakinja moje ćerke iz prvog braka i znale su se, ali se odavno više ne druže. Ta devojčica je malo čudna, ali to je sve zato što je bez ikakve roditeljske brige. Luta po Pančevu i prosi. Čuli smo da je rekla policajcima da je ukrala našu Marinu da joj pravi društvo, jer joj je, navodno, sestra u hraniteljskoj porodici, ali to je laž! Sestra joj živi sa ocem, ali on ne brine o deci. Ukrala nam je bebu da bi prosila s njom! Posle smo saznali da je u nedelju ujutru viđena kako gura kolica i prosi u centru Pančeva. Čak je i flašicu sa mlekom negde nabavila da hrani Marinu - ispričala je Jasmina.


Željko dodaje da su posle svega napustili kuću u kojoj su živeli i iznajmili su drugu.
- Tamo nismo mogli ni da zaključamo vrata, pa nam je ova mala ukrala dete. Sada ćemo zaključavati i vrata i prozore! Posle ovoga verovatno dugo nećemo moći mirno da spavamo - rekao je Željko. 



Mala otmičarka zbrinuta u "Spomenku"

Devojčica M. O., koja je ukrala bebu, ne može krivično da odgovara jer je mlađa od 14 godina. Brigu o njoj preuzeo je Centar za socijalni rad, koji ju je odmah uputio u Dom za decu i omladinu bez roditeljskog starenja "Spomenak" u Pančevu.
- M. O. je zbrinuta u Domu, a kako njen otac, kao zakonski staratelj, ni u ranijem periodu nije adekvatno brinuo o njoj, Centar za socijalni rad će protiv njega pokrenuti postupak lišenja roditeljskog prava pred nadležnim sudom - kažu u pančevačkom Višem tužilaštvu.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 4 godine

Ne verujem da sa ovolikim uškama nije čula da joj je neko uzeo bebu

Kikimora

pre 4 godine

Niko ne brine o deci koja lutaju ulicama. Niko ne pokusava da im zivot ucini lepsim. Ali zato se pise o raznim neobrazovanim seljankama koje kupuju zlatne kolevke. P.S. U Americi detetu od 12 godina moze biti sudjeno kao odraslom. Menjajte zakon

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija