• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2020

11:13

(VIDEO) BRNABIĆ OBJAVILA SJAJNU VEST: Na predlog predsednika Vučića stiže JEDNOKRATNA POMOĆ SVIM PENZIONERIMA OD 4.000 DINARA!

Društvo

(VIDEO) BRNABIĆ OBJAVILA SJAJNU VEST: Na predlog predsednika Vučića stiže JEDNOKRATNA POMOĆ SVIM PENZIONERIMA OD 4.000 DINARA!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali predstavljaju ekonomske mere Vlade Srbije povodom koronavirusa

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas na konferenciji za novinare da će na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića svim penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

- U narednih mesec dana svi penzioneri u Srbiji dobiće jednokratnu finansijsku pomoć, u minimalnom iznosu od 4.000 dinara - najavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je, na pres konferenciji povodom situacije u vezi sa koronavirusom, navela to kao jednu važnu dodatnu meru za penzionere.

- Ta ideja je došla od predsednika Vučića, koji me je kao premijerku zamolio da iz budžeta odvojimo dodatna sredstva za dodatnu finansijsku pomoć i podršku penzionerima, kako bi se osećali bezbedno i sigurno. Mi ćemo u narednih mesec dana, obezbediti jednokratnu finansijsku podršku svim penzionerima u minimalnom iznosu od 4.000 dinara - rekla je Brnabić.

Ona je ponovila da su penzioneri najugroženija kategorija kada je u pitanju koronavirus i cda će im novčana pomoć biti isplaćena u narednih nekoliko dana.

Kako je rekla na konferenciji za medije, najugroženiji sektori su turizam, transport i logistika.  Sa jedne strane na privredu će država uticati merama NBS, a sa druge merama Vlade Srbije.

Neke od mera su vaučeri za turizam, 24 milijarde dinara koje će vlada uložiti u kapitalne projekte kako bi ubrzala rast. U to se računa i odluka Narodne banke Srbije da smanji referentnu kamatnu stopu.

Ona je istakla da trenutno firme rade dobro, i da nema velikih kašnjenja u projektima.

Proizvodnja hirurških maski u tri smene
 

Predstavnici većine kompanija koje proizvode hirurške maske i sredstva za dezinfekciju organizovaće rad u tri smene, kako bi odgovorili na povećane potrebe za tim sredstvima na našem tržištu.

Ovo je rezultat razgovora premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima kompanija koje proizvode maske i dezinfekciona sredstva, kojem je prisustvovao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Na sastanku se razgovaralo o tome kako država može da pomogne ovim kompanijama da povećaju svoje proizvodne kapacitete., saopšteno je iz kabineta premijerke Srbije.

U slučajevima gde postoji problem nabavke sirovina za poroizvodnju, dogovoreno je da Privredna komora Srbije pomogne u traženju sirovina, s obzirom na to da se pojavljuju poteškoće u snabdevanju na svetskom tržišu, zaključeno je u saopštenju.

Konferencija za novinare je počela u 11 sati u Vladi Srbije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mladen

pre 4 godine

Ima li šta za mlade u ovoj državi? Znam da nema nego pitam onako. Nas ako se sete, ako ne, nema veze.

Milena

pre 4 godine

A nas nezaposlene nikada nisu ni spomenuli podebno nas zene kojima je povecao starosnu penziju za pet godina a imamo sads sezdeset i prijavljujemi se na Zavod za zaposljavanje. Dram ga bilo. Sta je pitam sa nama mi nismo ugrozeni?

Sandra

pre 4 godine

Lepo. Na sreću imam sinove pa ćemo im ja i muž dati ovaj penzionerski poklon pošto će mesec dana biti bez prihoda zbog korone.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija