• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.03.2020

08:10 >> 07:51

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS DONOSI ODLUKU O UVOĐENJU VANREDNOG STANJA ZBOG KORONAVIRUSA!

Društvo

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS DONOSI ODLUKU O UVOĐENJU VANREDNOG STANJA ZBOG KORONAVIRUSA!

Podeli vest

​Predsednik primio je sinoć procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadleznosti predsednika Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je sada na predsedniku Srbije da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti sve službe u funkciju života i zdravlja građana.

Tanjug saznaje da će predsednik sutra doneti odluku o upotrebi Vojske Srbije u civilne svrhe.

On je ranije danas rekao da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja.

- Vanredno stanje se uvodi ukoliko ministar odbrane pošalje vrhovnom komandatu, predsedniku države, pismo da je ugrožena bezbednost države, zatim ga šaljemo u skupštinu, ali, pošto je zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi, moguće je da predsednik Srbije, predsednik skupštine i vlade, zajedničkim, trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje. Onda znate šta to znači. Ako se uvede vanredno stanje nema više kafića, barova, bisokopa, pozorišta, već vojska na ulice, zna se šta na granici I tako dalje - rekao je Vučić.

Vanredno stanje, prema njegovim rečima, podrazumeva najteže moguće mere.

- Vanredno stanje zahteva potpunu izolaciju - rekao je Vučić.

Odluka o upotrebi Vojske mogla bi da bude korak ka najtežim mogućim merama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mors nigra

pre 4 godine

Puna podrška Predsedniku i Partiji! Vojsku na ulicu, uvedite policijski čas i 'apsite one tajkune!

Mima

pre 4 godine

Zasto vojsku? Pa malo li su ginuli? Neka se ukljuce svi koji primaju platu iz budzeta tj. svi oni koji primaju isti procenat povecanja plata svake godine. Sta prosvetni radnici da sede kod kuce a kad je povecanje plata primaju isti procenat povecanja kao vojska cak se bune i traze veci procenat od vojske

Niski

pre 4 godine

Donacija medicinske opreme iz Sjedinjenih Američkih Država vredna skoro milion dolara, već više od godinu dana propada u magacinu Carine u Vrtištu nadomak Niša. U kontejneru teškom 14 tona, kako kažu donatori iz Udruženja “28. jun”, ima više od 2.500 zaštitnih maski, 380 specijalnih maski i 200 zaštitnih odela, hirurških rukavica, ali i jedan respirator, što bi pomoglo u borbi sa aktuelnim virusom korona. Izvor ,,Juzne vesti,, Niš

Jebac

pre 4 godine

Eto prilike da se ovi teroristi što vršljaju po Srbiji i ubijaju, pljačkaju, unistavaju sve pred sobom, lepo pohapse, strpaju u zatvore (karantin), logore i da deportujemo odakle su i dosli...ako moze milom, može ako ne onda zna se. O slobodi kretanja terorista koji su ilegalno ušli u tvoju kuću nema ni govora!!!! Još jednom pohapsiti ih sve i u zatvorene prostore, u žicu i ogradu pa neka razmislja kako i zasto je došao ovde!!!!!

Goca

pre 4 godine

Bravo za predsednika, vanredne mere obavezno!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija