• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

22.03.2020

09:29

AKO IZDRŽIMO OVE I SLEDEĆE NEDELJE - "MI SMO NA KONJU"! Doktor Nestorović: OVAJ TRENUTAK JE NAJVAŽNIJI U BORBI PROTIV KORONE!

Društvo

AKO IZDRŽIMO OVE I SLEDEĆE NEDELJE - "MI SMO NA KONJU"! Doktor Nestorović: OVAJ TRENUTAK JE NAJVAŽNIJI U BORBI PROTIV KORONE!

Podeli vest

Pulmolog dr Branimir Nestorović savetovao je građane da ne paniče i istakao da će ova nedelja i sledeća odrediti šta će biti i dodao da ako nemamo trend da se udvostručava broj obolelih mi smo "na konju".

 

-Veoma je važna brzina kojom se uvećava broj zaraženih, u Italiji se to dešavalo svaki dan. Ako računamo da svaki oboleli zarazi 2 oko sebe, onda se to strahovito brzo širi. Sada je došao trenutak, na početku treće nedelje, koji je najvažniji. U Koreji i Japanu pada broj obolelih, u Kini je praktično gotovo. Sada imaju pojavu drugog talasa - kazao je prof. dr. Branislav Nestorović sumirajući nove podatke oko epidemije.

Ako izdržimo udar ove, i eventualno četvrte nedelje, možemo da kažemo da je najteže za nama. Ova nedelja je ključna- dodao je on.

Foto: pink.rs

Nestorović kaže da je za nas bitno direktno izlaganje velikoj količini virusa, na predmetu je mala količina virusa, i dodaje da je dezinfekcija predmeta više psihološka stvar.

- Za nas je direktan kontakt važan, ako je neko oboleo, on vam da veliku količinu virusa, i onda je velika verovatnoća da se zarazite - dodao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gogi

pre 4 godine

Hvala za sve sto cinite za Srbiju. Vi ste pravi doktor,covek i Srbin. Volite nas narod i Srbiju i to se vidi na svakom koraku. HVALA STO STE NAM UVEK UKAZIVALI NA OPASNOST KORONA VIRUSA ALI STE NAS I UMIRIVALI SVOJIM ZNANJEM I LJUDSKOSCU PA NISTE SIRILI PANIKU kao neki kojima je to zadatak.

Nenad

pre 4 godine

Doktor Nestorović je legenda od doktora i čoveka. Samo bog zna koliko je dečijih života spasao. Svako koga pljuje nije shvatio doktorove reči. Itekako se Branislav razume u viruse i u gripe.

Lili

pre 4 godine

Hvala doktore ako smo skoro na konju! Bili bi na magarcu da smo slušali neozbiljne !

Medico della peste

pre 4 godine

Dr.Nestorović je pulmolog, nije epidemiolog! To vam je isto kao kad bi internista pričao kako treba da se rade hirurške intervencije. Sad neka se bore protiv korone svi oni zaposleni po partijskoj liniji, a ima ih dosta. Odjebali su one vredne i nepristrasne, oterali ih indirektno u inostranstvo...COVID-19 je ionako najsmešniji virus u istoriji ! Bože mili, ko brine o zdravlju ovog naroda! Oni žuti sve prodali, ovi napredni sve uništiše...

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Evo ko su KINESKI EKSPERTI koji će Srbiji pomoći DA POBEDI KORONAVIRUS! (FOTO)
Društvo

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Evo ko su KINESKI EKSPERTI koji će Srbiji pomoći DA POBEDI KORONAVIRUS! (FOTO)

U Srbiju je juče doputovalo šest medicinskih eksperata iz Kine koji našoj zemlji treba da pomognu u borbi protiv novog koronavirusa. Reč je o ekspertskom timu iz prve linije borbe protiv virusa Kovida 19. Dolaze iz provincije Guangdong, koja je pokazala veoma zapažene rezultate iz borbe protiv opakog virusa – od 115 miliona stanovnika u ovoj provinciji, zabeleženo je 1.407 slučajeva oboljevanja, za sada je izlečeno 1.325 ljudi, uz 8 smrtnih slučajeva. Informer vam otkriva sve o članovima kineskog ekspertskog tima

22.03.2020

09:10

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija