• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.03.2020

22:02

"ZA 29 DANA VIRUS MOŽE DA SE ZAUSTAVI, TO SU MI OTRKILI KINEZI" Doktor Nestorović otrkio kada EPIDEMIJA KORONE OPADA!

Društvo

"ZA 29 DANA VIRUS MOŽE DA SE ZAUSTAVI, TO SU MI OTRKILI KINEZI" Doktor Nestorović otrkio kada EPIDEMIJA KORONE OPADA!

Podeli vest

Pulmolog i alergolog Branimir Nestorović je kao gost na TV Prva, a govoreći o korona virusu u našoj zemlji, naveo da su kineski lekari razgovarali sa našim stručnjacima, te da je rečeno da smo uradili sve kako treba

- Stiglo je 6 lekara, pulmologa, epidemiloga i jedan psiholog jer je ljudima jako teško da budu sami u izolaciji. Sve što su nam rekli, mi smo već uradili. Prvo su rekli da mora da bude stroga izolacija. Kažu da je najveći problem u Kini bila porodica, jer su članovi prenosili jedan na drugog. Sledeća stvar je bila da se izdvoje specijalizovane bolnice, mi smo to već uradili. Treća stvar je bila nabavka opreme - naveo je Nestorović.

- Dali su primer Hajnana, provincije veličine Srbije, samo su merama izolacije i samoizolacije za 29 dana zaustavili epidemiju i imali su jako mali broj zaraženih - naveo je pulmolog.

On je naveo da epidemija opada kada 60 do 70 odsto stanovnika postane zaraženo.

Kako je objasnio dr Srđa Janković, imunolog u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, ogromna većina zaraženih koronom umre jer virus toliko ošteti alveole u plućima, napuni tečnošću, da više ni uz respirator kiseonik ne može da stigne do njih.

- Njegova glavna osobina je da se po jutru dan ne poznaje - rekao je dr Janković.

Kako je naveo dr Nestorović, kolega iz Kine mu je rekao da je imao pacijenta koji je tek posle 6. puta bio pozitivan.

- Imali su pacijenta kojeg su 5 puta testirali i svih 5 puta je bio negativan. Tek 6. put je test bio pozitivan - rekao je pulmolog.

Sve o koronavirusu u Srbiji čitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 4 godine

Znaci za mesec dana u soping u Italiju da pazarimo najsmesniji virus.

dr

pre 4 godine

Ko jos ovog uzima za ozbiljno,sta je sve lupao trebao je u zatvor da zaglavi.

zoran

pre 4 godine

Bolje da vise nista ne komentarisu jer virus zna vise od svih njih zajedno. Svaki dan nove teorije..trubaduri Kad pocne crna igra velikih brojeva onda ce nove teorije. Jedini kome verujem je moj kucni ljubimac..pametan, odan i uvek tu.

pedja14

pre 4 godine

Sarenu kosulju ovome sasiti.nije mu vise smesno?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija