• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

24.03.2020

13:26

SEDMOGODIŠNJA DEVOJČICA smeštena u čačansku bolnicu, SUMNJA SE NA KORONU

Društvo

SEDMOGODIŠNJA DEVOJČICA smeštena u čačansku bolnicu, SUMNJA SE NA KORONU

Podeli vest

Devojčica ima znakove respiratorne inifekcije, ali će se tokom dana kod nje uraditi epidemiloški pregled

Sedmogodišnja devojčica hospitalizovana je na dečjem odeljenju Opšte bolnice u Čačku sa simptomima zaraze koronavirusom. 

Po rečima dr Miroslava Sretenovića, direktora ove ustanove, devojčica ima znakove respiratorne inifekcije, ali će se tokom dana kod nje uraditi epidemiloški pregled, nakon čega će biti poznato više detalja o ovom slučaju. On je dodao da dete nema teže simptome bolesti i u dobrom je opštem stanju.

Dr Sretenović je naveo da je u protekla 24 sata došlo do “usložnjavanja situacije sa osobama koji imaju respiratorne probleme“.

– Kod tri pacijenta došlo je do komplikacija i prebačeni su na tercijalni nivo – rekao je on.

- Ppacijenti, koji su transportovani u Kragujevac bili su na respiratornoj podršci.

Za Beograd je prebačen lekar ortoped iz čačanske Opšte bolnice, a u Kragujevac po jedan pacijenta iz Lučana i Ivanjice koji su bili smešteni na na infektivnom odeljenju. Reč je o muškarcima od 44 i 60 godina. Obojica su hronični bolesnici.

Ostali hospitalizovani, kojih ima osmoro, su u dobrom opštem stanju.

U samoizolaciji na teritoriji Moravičkog okruga nalazi se preko 1.000 lica, a od sutra će biti organizovana psiho-socijalna podrška od strane psihologa koja će se odvijati preko telefona koji će naknadno biti dostavljen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija